/ SNP
31/03/2023 u 22:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: 02. aprila Milo Đukanović ne smije i ne može biti nikom biti opcija

Pokazali smo da su zajedništvo, častan i istrajan rad, radu u interesu građana ključ za razrješenje i slanje DPS-a u prošlost, navodi on

Socijalistička narodna partija na čelu sa Momirom Bulatovićem 1998. godine započela je borbu protiv DPS-a, a prije devet godina u Beranama toj borbi dali smo poseban pečat, kada smo na lokalnim izborima pokazali Milu Đukanoviću, DPS-u i cijeloj Crnoj Gori da su i pored uključenosti svih njihovih nečasnih i “prljavih” izbornih mehanizama postavljeni tamo gdje im je mjesto.

To je saopštio Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP CG.

-Pokazali smo da su zajedništvo, častan i istrajan rad, radu u interesu građana ključ za razrješenje i slanje DPS-a u prošlost.Na tim i svim drugim izborima koji su uslijedili nakon preuzimanja vlasti u Beranama, širili smo pobjedničku energiju dobra nad pogubnim, onim pogubnim koje je trideset godina bilo upleteno u svakoj sferi našeg društva. Grad po grad oslobađao se njihovih teških okova koji su nas vukli do dužničkog ropstva- naveo je Šćekić.

Prema njegovim riječima, na njihovom razvlašćenju radimo i danas vođeni tim plamenom da popravljamo i unapređujemo ono na čijem su urušavanju oni godinama radili.

-Razvlašćujemo ih kroz unapređenje životnog standarda građana Crne Gore,  povećanjem plata, penzija, socijalnih davanja, izgradnjom i rekonstrukcijom zdravstvenih objekata, vraćanjem državnog kapitala, borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, hapšenjem svih onih koji su djelovali unutar njihove kriminalne “hobotnice”, vraćamo dostojanstvo i sigurnu budućnost naših građana, naše djece, naših mladih ljudi koji su u sve većem broju odlazili kako bi se spasili od urušenog, zastarelog, uskopartijskog i ličnointeresnog DPS sistema- navodi on.

Dodaje da nakon prethodnih vlada, zatekli smo ruševine u sistemu, finansijski kolaps, urušili su i nastavili sa urušavanjem zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede, nauke, kulture, sporta, kriminalizovali i korumpirali, podijelili, bogatili se i onako usput po svojoj volji uništavali, a preko turizma i kriminalnih djelatnosti kompromitovali državu i punili svoje i džepove svojih bliskih saradnika.

-Za trideset godina nije izgrađena nijedna bolnica, medicinski kadrovi su decenijama napustali Crnu Goru i po svijetu tražili bolje plate i prikladne uslove za rad. Za vrlo kratko vrijeme pokrenuli smo državni mehanizam i infrastrukturu, što je uticalo na poboljšanje strandarda naših građana, na svakom polju i u svakom segmentu.- smatra on.

Dodaje:" Razvlašćenje DPS-a i njihovog tridesetogodišnjeg uništavanja državnog budžeta započeli smo ulaganjem u ono od čega i od koga su oni trideset godina uzimali. 24 miliona eura investicija započeto je u zdravstvenom sistemu, zdravstvene objekte smo opremili najsavremenijim aparatima, rekonstruišu se opšte bolnice i domovi zdravlja, rekonstruisane su i otvorene jedinice Hitne medicinske pomoći, raspisan je konkurs za izradu projekta za izgradnju Opšte bolnice Pljevlja, potpisali smo ugovor sa Stambenom zadrugom “Zdravstvo”, o izgradnji stambenih jedinica za zdravstvene radnike u Podgorici i Pljevljima, povećali smo plate nemedicinskom kadru, ukupna socijalna davanja uvećana su za 45 miliona eura, 35 miliona je namijenjeno za povećanje penzije, povećane su plate u javnom sektoru, odvojeno je 65 miliona eura više za zdravstveni sistem Crne Gore, sedam miliona za isplate naknada za novorođenčad, doveli smo do značajnog uvećanja novca za poljoprivredu, povećane su plate za prosvjetare, vatrogasce, policiju, značajna su ulaganja u  nauku, sport, obrazovanje. Ostvaren je rekordni BDP od preko 5,6 milijardi eura, ostvareno je preko milijardu eura prihoda od turizma, rekordnih milijardu eura stranih direktnih investicija. Radimo na vraćanju i uvećanju državnog kapitala".

-Bolnica Meljine postala je dio javnog zdravstva, vratili smo Željezaru, vratili smo državi trajekt Kamenari-Lepetane, Luku Budva - Opštini Budva, Pristanište Pine - Opštini Tivat, zaustavljaju se nelegalne eksploatacije i oduzimaju koncesije koje su stvorene na štetu državnog budžeta, potpisali smo Temeljni ugovor, usvojili Predlog zakona o popisu stanovništva, usvojili Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, nastavljamo borbu protiv kriminala i korupcije, vraćamo dostojanstvo građanima Crne Gore, stvaramo i otvaramo mogućnosti za nova zaposlenja, brinemo o svakom građaninu Crne Gore, to je ključ sigurnog uspjeha u borbi protiv DPS-a i Mila Đukanovića- poručuje Šćekić.

-Njihovo potpuno razvlašćenje i pozivanje na odgovornost za ono što su uradili desiće se kada odlučno, zajedničkim snagama, kako smo to uradili i 30. avgusta 2020. godine pokažemo da imamo samo jedan cilj – poslati Mila Đukanovića i DPS u političku prošlost.02. aprila Milo Đukanović ne smije i ne može biti nikom biti opcija- zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 19:51