Dragoslav Scekic i Baris Kalkavan / - VLADA CRNE GORE
08/11/2023 u 15:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić ugostio ambasadora Turske: Saradnja na planu zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i zapošljavanja mladih

Ambasador Kalkavan je izrazio zadovoljstvo što će vlade dvije države nastaviti saradnju i prenio posebno interesovanje ministra sporta i mladih Turske za Crnu Goru

Republika Turska i Crna Gora već imaju niz sporazuma koji su doprinijeli realizaciji mnogih značajnih projekata i raduje nas što postoji želja i volja da se ta saradnja nastavi i ubuduće kroz još konkretnije projekte, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Dada Šćekića i ambasadora Turske u Crnoj Gori Bariše Kalkavana.

Sastanak je bio prilika da se ambasador Kalkavan upozna sa prioritetima rada 44. Vlade, poželivši uspješan rad potpredsjedniku Šćekiću na novoj poziciji uz svesrdnu podršku i pomoć u daljem djelovanju.

- Sve što doprinosi boljem položaju naših sugrađana biće naša misija u budućem periodu, jer želimo da mladim ljudima pružimo bolje uslove da žele da ostanu i stvaraju u svojoj zemlji. Dosad smo imali jako dobru i uspješnu saradnju sa TIKA agencijom iz Turske i vjerujem da ćemo u tom pravcu i nastaviti. Sa ove pozicije, moram istaći da će mi biti jako značajno da se u svakom kutku Crne Gore nešto uloži kako bi se poboljšali uslovi života naših građana i ostanak mladih u tim područjima. U dijelu demografije, bavićemo se segmentima zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i zapošljavanja mladih ljudi”, kazao je potpredsjednik Šćekić.

Ambasador Kalkavan je izrazio zadovoljstvo što će vlade dvije države nastaviti saradnju i prenio posebno interesovanje ministra sporta i mladih Turske za Crnu Goru. Najavio je i prijateljske utakmice u fudbalu i vaterpolu narednog 19. maja, kada se u Turskoj obilježava Dan sporta i mladih.

- Plan je da te prijateljske utakmice doprinesu novim poznanstvima i eventualnoj budućoj saradnji na polju sporta. Svakako bi nam i u tome dobrodošla vaša pomoć”, kazao je ambasador Kalkavan, na šta je potpredsjednik Šćekić odgovorio da će rado pomoći oko cijele organizacije.

Ambasador Kalkavan je podsjetio da od kad su u Crnoj Gori osnovali Tirsku privrednu komoru, koja je odmah krenula da stvara rezultate, stvorile su se I nove ideje do čije bi realizacije zajedničkim snagama lako mogli doći poput otvaranja nove bolnice, Medicinskog fakulteta, Srednje turističke škole….

- Sve su to segmenti usko vezani za oblasti kojima će se moj tim baviti u ovom mandatu 44. Vlade Crne Gore. Biće mi zadovoljstvo da budem spona između Crne Gore i Republike Turske po svim tim pitanjima kako bi realizovali projekte koji će služiti za dobrobit svih građana Crne Gore kako u aktuelnom trenutku tako I za buduće generacije. Stojim vam na raspolaganju” - zaključio je Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:00