SD. logo / - SD
24/05/2024 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SD: Mandić i Spajić da zbog fotelja ne pomišljaju da trguju nacionalnim interesima

Reagovanje predsjednika Skupštine, Andrije Mandića, na glasanje Crne Gore za Rezoluciju o Srebrenici, potvrda je našeg upozorenja da parlamentarna većina, zarad opstanka na vlasti, ima namjeru da trguje sa nacionalnim interesima Crne Gore, saopšteno je iz SD-a

Kako ističu, spisak želja ili račun koji je Andrija Mandić ispostavio Milojku Spajiću zbog glasanja Crne Gore u UN, moraće biti plaćen ukoliko Vlada želi da opstane.
- Mandićev spisak, koji je saopštio u jednom dahu, podrazumijeva ali se i ne ograničava na: promjenu službenog jezika u Crnoj Gori; izmjenu zakona o državljanstvu, koje će se dijeliti po ugledu na Srbiju tj dobijaće ga ko hoće; izmjenu državnih simbola i slično- navodi se u saopštenju.

Mandić: Glasanjem za Rezoluciju Crna Gora unizila samu sebe

Upozoravaju čelnike Vlade, prije svega premijera Spajića, da zarad opstanka na vlasti ni ne pomišlja da uđe u politički egzibicionizam i da trguje sa Mandićem i njemu sličnima, jer će ih želja biti da se igraju sa temeljnim vrijednostima ove države.

- Mandiću zato poručujemo da se mane ćorava posla, i da umjesto političkog prenemaganja stisne petlju i uskrati podršku Vladi. Ako mu basta. Ipak, ne vjerujemo u takav svenario zato što je postalo jasno da mu je fotelja predsjednika Skupštine važnija od ideologije i političkih principa, kojih su mu navodno puna usta- piše u saopštenju. 

- Pozivamo građane koji su dali povjerenje partijama parlamentarne većine, a koji su nesporno privrženi Crnoj Gori i građanskim i drugim vrijednostima zapisanih u Ustavu, da preispitaju dato povjerenje partijama vlasti, i da dobro razmisle da li žele vlast koja na ovakav primitivan način najavljuje trgovinu sa sopstvenom državom - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 06:59