/ - FOTO: PREDSJEDNIK CRNE GORE JAKOV MILATOVIć
05/08/2023 u 13:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Služba Predsjednika: Nismo tražili novi automobil, već "mercedes" koji se odavno koristi

- Vjerujemo da se na ovaj način institucija Predsjednika Crne Gore odnosi odgovorno i zakonito prema državnim resursima, što će nastaviti i u narednom periodu - naglašavaju oni

Služba predsjednika Crne Gora Jakova Milatovića je saopštila da od Vlade nije tražila novo auto, već "mercedes" koji se koristi dugi niz godina.

Oni su reagovali na vijest o ustupanju na raspolaganje Službi Predsjednika Crne Gore motornog vozila marke "Mercedes benz E 250" od strane Vlade.

Umjesto "majbaha", Milatoviću "mercedes benz"

- Naime, nije riječ ni o kakvom novom vozilu koje je Služba Predsjednika dobila od Vlade za svoje potrebe, već o vozilu koje je Služba Predsjednika već koristila duži niz godina. Dopis prema Generalnom Sekretarijatu Vlade učinjen je sa ciljem transparentnosti i zakonitog rada, kako bi se pravno regulisao status vozila koje je do tada već bilo u faktičkom vlasništvu Službe Predsjednika Crne Gore, što je odlukom Vlade i ozvaničeno - napominju oni.

Podsjećaju da je, za razliku od prethodnika, novi predsjednik Crne Gore po stupanju na dužnost odlučio da ne koristi službeno vozilo marke "mercedes majbah", koje je vraćeno Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

- Vjerujemo da se na ovaj način institucija Predsjednika Crne Gore odnosi odgovorno i zakonito prema državnim resursima, što će nastaviti i u narednom periodu - naglašavaju oni.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:39