Амер Смаиловић / - Скупштина Црне Горе
02/11/2023 u 18:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Smailović o novoj Vladi: Oni ne vjeruju jedni drugima, ne očekujem političku stabilnost

Komentarišući sukobe unutar svoje partje, Smailović podvlači da je BS nikad jači i čvršći, te da svi imaju povjerenje u odluke lidera Ervina Ibrahimovića

Na samom početku rada 44. Vlade vidimo da se najavila rekonstrukcija već naredne godine, što govori o nepovjerenju između njenih konstituenata, kazao je u emisiji Info plus na ADRIA TV poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović.

“Oni ne vjeruju jedni drugima. Svjedočili smo napadima jednih na druge. Nije realno da imamo političku stabilnost, vjerujem da će različite partije imati probleme da arikulišu svoje ciljeve. U vlasti imamo partije koje su protiv NATO integracija i koje su bile protiv nezavisnosti Crne Gore”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, BS je krenula u pregovore sa sadašnjim premijerom Milojkom Spajićem u nadi da će Vlada biti reformska i evropska.

“Dobili smo uvjeravanje da će se formirati takva vlada. Pregovori su tekli, mi smo dobili zvaničnu ponudu od Spajića. Ta ponuda je prihvaćena. Glavni odbor je prihvatio ponudu i očekivali smo da se proces privede kraju. Spajić nas je uvjeravao da postoji neophodna većina za formiranje te vlade, ali se ispostavilo da nije tako”, navodi Smailović.

Kako dodaje, komplikovale su se stvari, pa se došlo do obrta u pregovorima u finišu, prije usteka roka za formiranje Vlade.

“Mandatar se odlučio za za formiranje druge parlamentarne većine, sa partijama koje ga nijesu podržale da bude mandatar kod  predsjednika Jakova Milatovića. To je neočekivano, da se formira vlada sa partijama koje ga nijesu podržale za mandatara”, navodi sagovornik Info plusa.

Vidjećemo, kako kaže, o kakvom se političkom manevru radi.

“BS će biti opoziciona partija, očekujemo da vidimo prve rezultate ove Vlade. 46 poslanika u parlamentu ne mora da znači da će vlada biti stabilna i donijeti željene rezulate u deblokadi evroposkog puta i reformama”, smatra poslanik BS-a.

Kako kaže, Vlada je heteogrena, čine je parije različite političke orijentacije, uz velike programske različistosti.

“Ne očekujem da taj broj bude garancija uspjeha, a i u vladi nije BS. To govori da vlada ne može biti proevropska. BS je most povezivanja Crne Gore i Brisela”, rekao je on.

Smailović navodi da je za pohvalu odlaganje popisa, jer ga nije bilo moguće objektivno sprosvesti kada u zemlji vlada ovakva politička klima.

On je dodao da BS učestvuje u pregovorima oko samog procesa.

Komentarišući sukobe unutar svoje partje, Smailović podvlači da je BS nikad jači i čvršći, te da svi imaju povjerenje u odluke lidera Ervina Ibrahimovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:51