Nadežda Kotlica / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
20/03/2024 u 19:45 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SO Šavnik ispunila zahtjeve Vlade Crne Gore, čekaju se predlozi novih članova OIK

Elekronska sjednica Skupština Opštine (SO) Šavnik, koja je bila zakazana za danas u 18h časova je završena.

Na dnevnom redu sjednice je bio Predlog Odluke o razrješenju Opštinske izborne komisije (OIK) koji je dopunjen sa tri tačke, predlogom odluke o predlogu cijena komunalnih djelatnosti za 2024. godinu, predlogom odluke  o produžetku roka za primjenu Strateškog plana razvoja opštine Šavnik i predlogom odluke o imenovanju OIK Šavnik.

Sjednica u Šavniku u onlajn prostoru, preko Zoom aplikacije

Sjednici je prisustvovalo 18 odbornika čime je konstatvano da postoji kvorum za odlučivanje. 

-Prve tri tačke dnevnog reda su usvojene, a četvrtu tačku dnevnog reda ćemo razmatrati sjutra na produžetku sjednice. Mi smo danas zaključili rad i odredili da nastavak sjednice bude sjutra u 18 časova da bismo dobili u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika predloge odborničkih klubova, odnosno koalicija i partija koje ulestvuju u našem parlamentu da predlože svoje članove za OIK – kazala je za “Dan” predsjednica SO Šavnik Nadežda Kotlica. 

Kotlica je istakla da su se odlučili za održavanje elektronske sjednice, što im omogućava naš Poslovnik o radu, zbog situacije koja se dogodila na prethodno zakaznoj sjedini, te da su željeli da smanje tenzije i sve završe na jedan demokratski i kulturan način.

-Ovim smo ispunili obaveze koje nam je naložila Vlada Crne Gore i stvorili uslove da nastavimo da funkcionišemo normalno – dodala je Kotlica.

U okviru tačke dnevnog reda koja obuhvata cijene komunalnih usluga, odbornici su usvojili predlog da one cijene usluga za građane Šavnika budu niže za 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:25