/ - FOTO: SDP/SOKOVIć
02/06/2023 u 18:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Soković: Apelujemo da predsjednik Opštine Pljevlja povuče svoje izjave

Dodaje da je neprihvatljivo je da prvi čovjek grada kao što su Pljevlja, koja su građanski, moderni i evropski grad, koristi ovakav jezik, potcjenjuje i diskriminiše naše sugrađane

Duboko zabrinuti i ogorčeni nedavnim izjavama predsjednika Opštine Pljevlja, apelujemo da odmah povuče svoje izjave i da se izvini građanima i građankama koji su povrijeđeni njegovim riječima, saopštila je  Anđela Soković potpredsjednica Foruma mladih SDP, kandidatkinja za poslanicu na listi “SDP - Za našu kuću”.

Vraneš za "Dan": Došlo je vrijeme njegoševske Crne Gore na koju će se morati svi naviknuti

-Pozivamo ga da ukoliko se ne izvini, podnese ostavku na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja, jer takvi ljudi nisu slika Pljevalja i ne mogu biti na čelu naše opštine. Očekujemo da se javni zvaničnici ponašaju na način koji promoviše zajedništvo, toleranciju i poštovanje svih građana i građanki naše zemlje - navodi Soković.

Dodaje da je neprihvatljivo je da prvi čovjek grada kao što su Pljevlja, koja su građanski, moderni i evropski grad, koristi ovakav jezik, potcjenjuje i diskriminiše naše sugrađane i sugrađanke koji se samo ispod crnogorske zastave osjećaju sigurnima.

-Takvo ponašanje ne samo da podriva temelje demokratije i vladavine prava već i stvara ozbiljne podjele među našim građanima. Naša kuća bogata je kulturnom raznolikošću, ponosimo se svojom multietničkom i multikonfesionalnom prirodom.  Stoga je neprihvatljivo da se Crna Gora naziva „svetosavskom zemljom“, jer to ne odražava istinu o našem društvu. Vjerujemo u snagu građanskog društva naše kuće i u to da će takve izjave biti osuđene od strane svih koji se zalažu za jednakost, mir i poštovanje svih građana i građanki. Naša kuća je jaka i raznolika, i samo kroz zajednički rad i dijalog možemo graditi bolju budućnost za sve nas - ističe ona.

Dodaje da kao mladi koji baštine socijaldemokratsku ideju zalažemo se za građanske vrijednosti, mi stojimo zajedno sa svima u Pljevljima i Crnoj Gori koji vjeruju u jednakost, poštovanje i ljepotu zajedničkog života.

-Nastavićemo da se borimo protiv svih oblika diskriminacije i radimo na izgradnji otvorenog i inkluzivnog društva. Samo zajedno možemo graditi našu kuću u kojoj se svi osjećamo sigurno, poštovano i jednakopravno- poručuje ona.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:43