Marton Nagi i Milojko Spajić / SasaMatic, Vlada
22/03/2024 u 20:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić-Nagi: Crna Gora i Mađarska da grade strateško partnerstvo na duže staže

Crna Gora i Mađarska imaju interes da grade strateško partnerstvo na duže staze, poruka je susreta predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića sa ministrom nacionalne ekonomije Mađarske Martonom Nagijem koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Spajić je upoznao ministra nacionalne ekonomije Mađarske sa prilikama za investiranje i poslovnim ambijentom u Crnoj Gori i kazao da u prilog tome najbolje govori iskustvo mađarskih kompanija koje ovdje uspješno posluju, a među kojima su grupacije 4iG, OTP i druge.

Nagi je ukazao na značaj koji Crna Gora ima za Mađarsku te ponovio podršku zvanične Budimpešte članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji.

- Želimo da jačamo naše političke i ekonomske veze. Stoga snažno podržavamo Vaše napore za izgradnju saobraćajne infrastrukture kao preduslova boljeg povezivanja i snažnije ekonomske razmjene među našim državama - kazao je Nagi.

Shodno rastu broja mađarskih turista u Crnoj Gori čemu, kako je ocijenjeno, značajno doprinosi direktna avio-linija Podgorica–Budimpešta, sagovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnostima ulaganja u turističku privredu i hotelsku industriju.

O mogućnostima intenziviranja saradnje u oblasti digitalizacije i telekomunikacija bilo je riječi sa predsjednikom 4iG grupe Gelertom Jasaijem koji je uz ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija prisustvovao sastanku, koji je danas održan u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:59