Milojko Spajic / MILOJKO SPAJIC - LAZAR RUZIC
25/10/2022 u 21:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Neću se kandidovati za predsjednika, nemam ambiciju za bilo kakvu funkciju

Mislim da će novi saziv parlamenta adekvatno odgovoriti na aktuelne izazove, da se brzo rješavaju problemi i da se svi fokusiramo na napredak i razvoj, naglasio je on

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić u intervju za Adrija televiziju poručio je da se neče kandidovati za predsjednika, kao i da nema ambiciju za bilo kakvu funkciju.

Što se tiče predsjedničkih izbora, on kaže da je rano govoriti o tome ko bi bio kandidat.

- Ja lično nemam ambiciju za bilo kakvu funkciju, već sam zainteresovan da se sprovede program koji smo zacrtali. Povećanje minimalne penzije, rast zarada i puna zaposlenost su nastavak reforme u okviru našeg programa. Mislim da će novi saziv parlamenta adekvatno odgovoriti na aktuelne izazove, da se brzo rješavaju problemi i da se svi fokusiramo na napredak i razvoj, naglasio je Spajić

On  je kazao da bi naknade, koje bivši javni funkcioneri primaju godinu dana nakon prestanka obavljanja funkcije, trebalo isplaćivati samo tri mjeseca, ili najviše pola godine.

- Treba smanjiti taj rok naknade, time bismo uštedjeli mnogo novca. Problem je što su obični građani tretirani loše od strane poslodavaca i na to moramo biti potpuno fokusirani. Uvođenje sive ekonomije u legalne tokove je ključ. Treba nam i transformacija radne snage po ugledu na Singapur, gdje je IT sektor izuzetno razvijen, podvukao je Spajić.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:33