/ foto: lazar ružić
25/08/2023 u 06:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić sa poslanicima PES-a večeras razgovara o novoj Vladi

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je 10. avgusta predložio Spajića za mandatara dodajući da su ga podržali politički subjekti koji u zbiru imaju 44 poslanička mjesta u Skupštini Crne Gore

Klub poslanika Pokreta Evropa sad (PES) održaće večeras sastanak i tom ptilikom mandatar Milojka Spajića će im saopštiti kako treba da izgleda nova vlada Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je 10. avgusta predložio Spajića za mandatara dodajući da su ga podržali politički subjekti koji u zbiru imaju 44 poslanička mjesta u Skupštini Crne Gore.

Spajić sa poslanicima PES-a razgovara o novoj Vladi

Glavni odbor Bošnjačke stranke (BS) je u utorak uveče u Rožajama odlučio da će ući u Spajićev kabinet, a predsjednik BS Ervin Ibrahimović je saopštio da ih je mandatar Milojko Spajić obavijestio da koaliciju "Za budućnost Crne Gore“ neće pozvati u Vladu. Dio Vlade trebalo bi da budu Albanski forum i Albanska alijansa. 

Mandić: ZBCG prihvata ponudu Spajića; Knežević: Iste ponude nuđene i nama i drugim strankama

Ujedinjena Crna Gora, čiji predstavnici su bili na listi PES, navela je da je neprihvatljivo da u ime mandatara govore decenijski saveznici DPS-a. Ona se založila da mandatar obezbijedi sve informacije o strukturi, planu rada i prioritetima nove vlade. 

Nakon što je informacija sa sjednice GO BS dospjela u medije, poslanicima sa liste PES saopšteno je da će sastanak kluba poslanika po instrukcijama mandatara biti održan u petak uveče.

PES: ZBCG prihvatila ponudu koju je više puta odbila, pa onda tvrdila da ne postoji

Civis, Ujedinjena Crna Gora i još jedan broj poslanika sa liste PES iskazali su još ranije namjeru da ne podrže vladu koncipiranu bez podrške najmanje 49 poslanika.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 10. avgusta predložio je Spajića za mandatara.

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) juče je saopštila da je prihvatila javno iznijetu ponudu mandatara za sastav nove Vlade Milojka Spajića, rekao je jedan od njenih lidera Andrija Mandić, piše rtcg portal.

Iz Pokreta Evropa sad (PES) su saopštili da koalicija ZBCG nije prihvatila ponudu PES-a, prema kojoj je trebalo da im između ostalog, pripadnu tri ministarstva i mjesta potpredsjednika Vlade i Skupštine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 12:22