Milojko Spajić, Evropa sad / - FOTO: PORTAL DAN
19/02/2023 u 14:35 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Spajić: Kandidovao bih Milatovića za predsjednika; Milatović: Neću bježati od odgovornosti

Spajić je istakao da je njemu kao rođenom Crnogorcu zabranjeno da se kandiduje i da je poslat zahtjev samo jednoj državi, a ne svim državama u kojima je bio

Predsjednik pokreta Evropa sad Milojko Spajić, nakon što je DIK odbio njegovu kandidaturu, saopštio je da je njegov favorit za kandidata za predsjednika Jakov Milatović. On je nakon svega naglasio da ne osuđuje državu Srbiju, ali da je sramota što Crna Gora ne štiti dovoljno svog građanina.

Sa druge strane, Jakov Milatović naglasio je da neće bježati od odgovornosti i da je ovaj pokret najbolja opcija na političkoj sceni.

Milatović je naveo da ukoliko se kandiduje za predsjednika Crne Gore, onda je logično da ako kandidatura bude uspješna da je nespoivost funkcija neminovna.

Lider pokreta  "Evropa sad" Milojko Spajić naveo je da se 30 godina čuvana tajna autovala i da smo sinoć vidjeli šta se skrivalo toliki niz godina.

- Priče o vatrenim Srbima i Crnogorcima su priče da bi se samo nekoliko ljudi obogatilo a mi primali platu od 450 eura, naglasio je on na konferenciji. 

image

Milojko Spajić, Evropa sad

- FOTO: PORTAL DAN

Spajić je istakao da je njemu kao rođenom Crnogorcu zabranjeno da se kandiduje i da je poslat zahtjev samo jednoj državi, a ne svim državama u kojima je bio.

Naveo je i da je Mandiću odobrena kandidatura iako je govorio da ima i državljanstvo Srbije

- Izlazi na vidjelo da ja imam državljanstvo, a da Mandić nema iako je on pričao da ima. Zanimljivo, dodao je Spajić.

Istakao je i da ne želi da se pravda, ali da želi da ispriča punu istinu.

- Dao sam advokatu punomoćje 2020. godine kad sam se vratio u Crnu Goru, znajući da treba da vratim državljanstvo koje sam kao tinejdžer dobio. Dao sam advokatu da mi završi posao, advokat je čekao da mi se ukljiži stan, odugovlačio taj proces. Prepustio sam advokatu lična pitanja, misleći da će on to da završi. Ne želim da umanjujem svoju krivicu. Bio sam u zabludi i tu sam zabludu prenio na druge, objasnio je on.

Spajić je ponovio da je državljanin Crne Gore i ima uvjerenje o tome. Naveo je da je dobio državljanstvo Srbije 2009 godine, kao i da je dobio stipendiju Japana i da je bio na tamošnjem univerzitetu kad je dobio državljanstvo.

Bilo je, kako je dodao, komentara da je ušao nepripremljen u ovaj posao, a dodao je da se neko više bavio njime nego sa samim sobom.

Spajić je naveo da je najmanji problem što su njemu ugrožena prava jer je on sam sebe odavno obezbijedio.

- Kako prosječan građanin da se osjeća sigurnim nakon kršenja ljudskih prava od sinoć, upitao je on.

Naglasio je i da su građani potpuno prozreli namjeru jedinstvenog DPS.

Crnoj Gori je potpuno jasno o čemu se radi i drago mi je zbog toga, istakao je Spajić.

Očekivao je ovu vrstu diskvalifikacije.

-Bili su naslovi da je on najveći lažov u Crnoj Gori. Nek građani ocijene da li je neko lažov, kad se pojavio pred svima i rekao da će minimalne plate biti 450 eura kad su svi bili protiv, dodao je on.

Niko ne pita za Evropu sad 2

Najavio je i da će definitivno sprovesti u budućnosti "Evropu sad 2".

- Niko me ne pita o tome. Vidite da su teme u CG moje djevojke, nacionalnost, vjera. Niko me nije pitao o Evropi sad 2, kazao je on.

Prema njegovim riječima, političari prošlosti su nam nametnuli teme o nacionalnosti, jer se oni najbolje snalaze u tom blatu.

Poručio je da birači treba da odluče šta je istina - ono što imaju u novčanicima ili ono čime ih političari kljukaju.

- Optuživali su me da sam kandidat Đukanovića, Vučića, ambasada ja sam kandidat radnika, građana koji su se vratili, rekao je Spajić.

Spajić: Ne osuđujem Srbiju

Odgovarajući na pitanja novinara Spajić je naveo da će pravni tim partije odlučiti da li će podnositi prijave zbog onog što se sinoć desilo.

Ne osuđuje državu Srbiju, ali ga je kako je dodao, sramota zbog države Crne Gore koja dovodi u ovakvu situaciju građanina i nema način da ga zaštiti.

Evropa sad ima više opcija

Spajić je naveo da im je ključ da Evropa sad ima puno opcija kada su predsjednički izbori u pitanju. 

- Nećemo se zaustaviti na ovome, eliminacijom mene oni nisu pobijedili. Ko god da nastavi uvjeren sam da će pobijediti. Imamo svoje opcije i sjajne kandidate, razmatraćemo to ovih dana. Pričekajte tu odluku, imam svoje lične prefernecije. Imamo sve opcije na stolu, naglasio je.

Ne sjekira se oko prikupljanja potpisa za novog kandidata.

Smatra da će se to brzo završiti.

Spajić je naveo da će danas sjesti i navesti novog kandidata. Njegov favorit kandidata za predsjednika Crne Gore je Jakov Milatović.

Milatović je na to odgovorio da su se okolnosti promijenile i da je ovo jedna situacija gdje ne smije da stane.

- Sve ćemo razmotriti u toku današnjeg dana. Da li ću to biti ja ili neko drugi, moraćemo danas da zaokružimo. Javnost će biti o tome obavještena. Kao odgovaran čovjek koji je posvećen javnim interesima neću bježati od odgovornosti, rekao je Milatović.

Spajić je naveo i da u partiji nema jednoumlja, već svako može da kaže svoje mišljenje i dodao da nema ni ličnog, ni partijskog razdora između njega i Milatovića.

On je kazao da su se sinić pokazale netačne optužbe da radi za Đukanovića i DPS.

Odluku još nisu donijeli

Milatović je naveo i da iako bude kandidat za predsjednika Crne Gore, da bi trebalo njima da pripadne funkcija gradonačelnika Podgorice.

Milatović je naveo da nikakvu odluku nisu jos donijeli. Donijećemo odluku koja je u interesu svih građana. Crna Gora mora da raskine sa praksom DPS i da krene ka bogatijom budućnošću, dodao je on.

Spajić je naveo da su ideološki bliski Demokratama, a nije isključio podršku Bečiću.

- Strpite se, donijećemo odluku, istakao je Spajić.

On je istakao da je sinoć poražena slobodna Crna Gora i da će izaći još jači iz ovoga Izgubili smo bitku, a ne rat.

- Sinoć su se udružili pojedini i pokazali građanima da su ista priča. Pokazali su da Crna Gora ima jednog protivnika protiv kojeg se bori, dodao je Spajić. Naveo je da nije bio svjestan da pitanje državljanstva nije završeno. Spajić je naveo da nikada nije ostvario biračko pravo u Srbiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 15:00