Milojko Spajić / - FOTO: LAZAR RUžIć
13/02/2024 u 20:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić sjutra sa Mišelom

Tokom nedavno održane Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom, evropski zvaničnici pozdravili su posvećenost nove vlade da sprovede neophodne reforme. Istakli su da Crna Gora treba da napreduje na pristupnom putu, i da je EU spremna da pomogne zemlji u tim nastojanjima

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sjutra će se u Briselu sastati sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Tokom posjete Briselu Spajić će, između ostalog, prisustvovati pokretanju inicijative Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta o uključivanju zemalja iz procesa proširenja u rad te institucije.

Tokom nedavno održane Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom, evropski zvaničnici pozdravili su posvećenost nove vlade da sprovede neophodne reforme. Istakli su da Crna Gora treba da napreduje na pristupnom putu, i da je EU spremna da pomogne zemlji u tim nastojanjima.

Tom prilikom, EU je pozdravila napore Crne Gore, uključujući najnovije pozitivne korake koje je preduzela novoformirana crnogorska vlada, i njenu ambiciju da ispuni prelazna mjerila u oblasti vladavine prava.

EU je takođe pozdravila činjenicu da se Crna Gora u potpunosti uskladila sa odlukama i deklaracijama zajedničke vanjske i bezbjednosne politike EU, uključujući restriktivne mjere, i ohrabrila Crnu Goru da to i dalje čini.

U Briselu su ponovili da je najvažniji prioritet za nastavak napretka ka pristupanju ispunjavanje privremenih mjerila vladavine prava postavljenih u Poglavljima 23 i 24, što je uslov za privremeno zatvaranje narednih poglavlja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:18