Spajić u Luksemburgu / - FOTO: VLADA CRNE GORE
29/01/2024 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić u Luksemburgu predstavio prioritete Vlade: EU put, vladavina prava, ekonomski razvoj i dobra regionalna saradnja

Konstatovano je da bi dalja podrška Luksemburga u vidu ekspertske i političke saradnje, mogla biti od velikog značaja, saopšteno je iz Vlade

Evropski put, vladavina prava, ekonomski razvoj i dobra regionalna saradnja prioriteti su 44. Vlade Crne Gore- saopštio je premijer Milojko Spajić tokom zvanične posjete Luksemburgu.

On je u razgovoru sa predsjednikom i poslanicima Parlamenta Luksemburga predstavio sagovorniku dosadašnje rezultate,  kao i planove, uz akcenat na aktivnosti, koji će doprinijeti ubrzanom evropskom putu.

- Predsjednik Parlamenta Luksemburga Klod Viseler je istakao sličnosti između zemalja, te potrebu bliske saradnje, pohvalivši evropske napore 44. Vlade- navodi se u saopštenju premijera.

U interakciji sa poslanicima - članovima Odbora za vanjsku politiku, kako se dodaje, razmijenjena su mišljenja u kontekstu jačanja regionalne saradnje, trenutne geopolitičke situacije i kako ona utiče na region, ali i čitavu Evropu.

- Konstatovano je da bi dalja podrška Luksemburga u vidu ekspertske i političke saradnje, mogla biti od velikog značaja. Predsjednik Spajić je ukazao na potrebu većeg prisustva evropskih investitora u našoj zemlji, sa akcentom na uspješne kompanije iz Luksemburga- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:57