Milojko Spajić / - GOV.ME
24/01/2024 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić u petak sa Stoltenbergom

U fokusu razgovora tokom posjete sjedištu NATO-a, kako se navodi u Vladinoj platformi za posjetu, biće nastavak konsultacija o doprinosu Crne Gore kolektivnim naporima za osiguranje stabilnosti i bezbjednosti evroatlantskog područja i bezbjednosna i politička situacija u regionu ZB

Premijer Milojko Spajić sastaće se u petak u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Na sajtu NATO-a navodi se da će se Spajić i Stoltenberg sastati u sjedištu Alijanse.

Spajić će od sjutra do 30. januara posjetiti Belgiju, Luksemburg i sjedište NATO-a.

U fokusu razgovora tokom posjete sjedištu NATO-a, kako se navodi u Vladinoj platformi za posjetu, biće nastavak konsultacija o doprinosu Crne Gore kolektivnim naporima za osiguranje stabilnosti i bezbjednosti evroatlantskog područja i bezbjednosna i politička situacija u regionu Zapadnog Balkana.

- Tokom susreta će biti riječi i o širem bezbjednosnom okruženju koje, između ostalog, karakteriše strateško takmičenje, nestabilnost, kao i uticaj trećih strana u hibridnom i sajber domenu, navodi se u platformi, prenosi Mina.

Ističe se da će posjeta zemljama Beneluksa biti među prvim zvaničnim posjetama Spajića državama članicama Evropske unije (EU) od stupanja na dužnost.

- Posjeta će biti usmjerena na jačanje odličnih političkih odnosa sa državam tog regiona, uz spremnost za nastavak i dalje unapređenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, piše u platformi za posjetu.

Kako se navodi, imajući u vidu da Belgija predsjedava Savjetu EU u prvoj polovini ove godine, razgovori sa belgijskim zvaničnicima biti prilika da se istakne značaj politike proširenja i ubrzanja pristupnih pregovora za države kandidate.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:57