Sa sjednice Vlade / - VLADA/SASAMATIC
03/03/2024 u 22:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Vlada večeras smjenjuje Brđanina

Zadužiću ministra unutrašnjih poslova da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. marta do 10. marta 2024. godine kako bi proces izbora bio što transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije, rekao je Spajić

Vlada ce večeras na telefonskoj sjednici razriješiti Zorana Brđanina, direktora Uprave policije, naveo je premijer Milojko Spajić na mreži X.

- Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta 2024. godine. Imajući u vidu navedeno, zadužiću ministra unutrašnjih poslova da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. marta do 10. marta 2024. godine, a što je u skladu sa dogovorom sa posljednje sjednice Vlade, kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije - rekao je Spajić. 

Objasnio je i kakvi će biti dalji koraci. 

- Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sjednicu Vlade 12. marta dostavi izvještaj o sprovodenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbora najboljeg kandidata koji će se uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije", kazao je Spajić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:03