/ -  Мирко Станић
20/01/2022 u 13:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Станић: Тужилаштво да испита по ком основу Јелена Шмигић преговара у име државе о будућности болнице Мељине

Потпуна приватизација јавне функције од стране одлазећег премијера намјештање послова у разним областима, именовање себи блиских особа, морају бити предмет истрага Тужилаштва, казао је Станић

Здравко Кривокапић је цијелу Владу, али и државу схватио као приватно предузеће, у којем ће се крупни државни послови завршавати у кругу породице. Посљедни у низу скандала везан је за рјешавање проблема у Болници Мељине, за које је, према ријечима власника премијер Кривокапић "овластио ћерку Јелену, јер је експерт у тој области", казао је члан Предсједништва СДП-а Мирко Станић.

Како је казао, потпуна приватизација јавне функције од стране одлазећег премијера Здравка Кривокапића, намјештање послова у разним областима, именовање себи блиских особа, кумова и сродника на функционерска мјеста, морају бити предмет истрага Тужилаштва, које позивамо да хитно испита и утврди по ком основу Јелена Шмигић преговара у име државе Црне Горе о будућности Болнице Мељине.

- Нужно је и укључивање Агенције за спрјечавање корупције, која у оквиру својих надлежности мора испитати све елементе ових преговора и покренути поступак против премијера Кривокапића и чланова његове породице, чија се имовина значајно увећала у протеклом периоду - истакао је Станић.

Кривокапић ће инфантилна објашњења о поријеклу стотина хиљада еура, скупоцјених вила које граде чланови фамилије, и џипова од 100.000 еура убрзо умјесто на прес конференцијама морати давати у одговарајућим државним институцијама, поручује Станић.

Значај који Болница Мељине има за Херцег Нови, Боку и Црну Гору, као и судбина десетина радника заслужују озбиљан и системски приступ државних органа, како би се покушало наћи оптимално рјешење за ту здравствену институцију, а не породично мешатарење неспособног премијера, закључио је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 21:37