/ Аднан Стриковић
31/05/2022 u 14:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стриковић у име Клуба посланика предлаже Закон о употреби уља од канабиса у медицинске сврхе

За овај предлог закона очекујем подршку и других колега у Скупштини, посебно оних из области медицинске струке, наводи он

Посланик Социјалдемократске партије  Аднан Стриковић, најавио је да ће у име Клуба посланика предложити Закон о употреби уља од канабиса у медицинске сврхе.

-Употреба уља од канабиса и других деривата који се производе у медицинске сврхе је широко распострањена у свијету и даје одличне и медицински потврђене резултате при лијечењу низа болести. Такође уље од канабиса значајно помаже у побољшању стања код пацијената који имају најтеже болести. Легализацијом употребе канабиса у медицинске сврхе ће свакако довести и до регулисања ове области јер бројни пацијенти и данас користе ова средства као лијек, само што се набавка и употреба врши у сивој зони, без одговарајуће љекарске контроле-наводи ин у саопштењу.

Додаје:"Аутентична свједочанства о лијечењу особа обољелих од најтежих болести, а које су, користећи уље канабиса, успјеле значајно поправити своје здравствено стање као и одговарајућа медицинска истраживања су ме подстакла да у име бројних грађана који су ових дана потписавали и петицију - предложим доношење одговарајућег закона".

-За овај предлог закона очекујем подршку и других колега у Скупштини, посебно оних из области медицинске струке, а на овај начин ћемо се придружити низу земаља које су ову осјетљиву област правно регулисале-закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:04