Jovana Todorović / - FOTO: DNP
05/03/2024 u 18:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Todorović: Skup Atlantskog saveza bio posvećen liku i djelu Aleksandra Vučića

Demokratska narodna partija ocjenjuje da je skup Atlantskog saveza Crne Gore pod nazivom “Izazovi i prilike za mir u Ukrajini” izgleda najviše bio posvećen liku i djelu Aleksandra Vučića, saopštila je portparolka Demokratske narodne partije Jovana Todorović.

Konferencija kojoj su između ostalih prisustvovali ministar odbrane Dragan Krapović, Ranko Krivokapić, američka ambasadorka Džudit Rajnke, ukrajinski ambasador Oleg Gerasimenko, DPS-ov admiral Dragan Samardžić, obilježio je "sramni nastup čuvenog grantopreža i Đukanovićevog političkog evnuha Momčila Radulovića", kazala je Todorović.

Tako je, kako je dodala, "ovaj istrošeni DPS- ovski megafon iskazao bojazan šta bi se desilo s regionom da Aleksandar Vučić ima nuklearno oružje."

- Vjerovatno zabrinut da bi Vučić gađao njegove mnogobrojne nekretnine, Momčilo Radulović je po starom dobrom običaju želio pred američkom ambasadorkom da konkuriše za još neki antisrpski grant, pošto njemu skoro dvije i po decenije nikad dovoljno dolara i evra za spoljnu upotrebu. Pritom se ovaj vajni evrodolarista nikad nije osvrnuo na  diktatorsku tekovinu Mila Đukanovića i sistematsko uništavanje ekonomskih resursa Crne Gore. I ne samo što nije, već i neće, jer se radi o poznatom profilu NVO tajkuna koji je našao novi izvor prihoda u napadima na Aleksandra Vučića i Srbiju - dodala je.

Tako se, kako je istakla,  Atlantski savez još jednom svrstao u red antisrpskih organizacija, i "s ponosom ističemo da je naš lider Milan Knežević, iako je dobio poziv, odbio da učestvuje u ovoj antisrpskoj orgiji. "

- Takođe, pozivamo ministra odbrane Dragana Krapovića koji je bio jedan od panelista da se ogradi od govora mržnje Momčila Radulovića usmjerenog protiv Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. DNP nema namjeru da ćuti na antisrpske aktivnosti koje se po Crnoj Gori sprovode pod plaštom navodne zabrinutosti za Ukrajinu, a sve sa ciljem da se dodatno stigmatizuje srpski narod i njegovi lideri - kazala je Todorović.

Ako su u Atlantskom savezu stvarno zabrinuti za budućnost Ukrajine onda je trebalo da sa današnje konferencije upute poziv NATO- u da po hitnom postupku prime Ukrajinu u alijansu i da istovremeno vodeće članice ovog saveza pošalju vojnike na front, a ne da sa bezbjedne distance posmatraju kako gine ukrajinska mladost, a ova država svakodnevno gubi teritoriju. Za to im nije kriv Aleksandar Vučić ni srpski narod, ali važno je da Momčilo Radulović dobije novi grant, a da Ranko Krivokapić aplaudira iz prvog reda, zaključila je portparolka Demokratske narodne partije u saopštenju.

Krapović: Ukoliko se u Ukrajini popusti, može doći do agresije širih razmjera; Radulović: Što je Putin u Rusiji to je Vučić na Balkanu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:02