Sa tribine DPS-a u Kolašinu / - DPS
16/01/2024 u 21:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tribina DPS-a u Kolašinu: Nadali su se da ćemo nestati a srušili smo dvije Vlade

Kandidovali smo se sa ciljem da pružimo punu podršku ovom unutarpartijskom procesu, a ne da bismo se takmičili među sobom, kazao je Raičević, jedan od kandidata za potpredsjednika partije

Prvim neposrednim unutarstranačkim izborima u Crnoj Gori pokazujemo svoj demokratski kapacitet, a upravo na tim kapacitetima DPS je uspijevao da bude pobjednik mnogih izbornih ciklusa u prethodnom periodu, poručio je Dušan Raičević, kandidat za potpredsjednika DPS-a, na danas održanoj tribini u Kolašinu.

On je okupljenim članovima DPS u ovoj opštini koji su prisustvovali događaju u sklopu kampanje povodom partijskih izbora kazao da mu pripada posebna čast što će upravo oni, kao i ostali članovi partije širom Crne Gore 28. januara svojim glasovima odlučiti ko će biti na rukovodećim funkcijama unutar DPS-a.

“Kandidovali smo se sa ciljem da pružimo punu podršku ovom unutarpartijskom procesu, a ne da bismo se takmičili među sobom. Ponosan sam što sa ovim ljudima obilazim opštinske odbore na sjeveru Crne Gore i što osjećam pozitivnu energiju na svim do sada održanim stranačkim tribinama”, ukazao je Raičević.

image

Dušan Raičević

- DPS

On je izrazio da je svjestan da je komunikacija u dosadašnjim izbornim bitkama bila ključni faktor pobjeda DPS-a.

“Negdje smo se svi udaljili od tih dobrih praksi. Rjeđe komuniciramo jedni sa drugima. Samim tim izgubili smo intezivnu komunikaciju koju smo imali sa našim biračima, zato mislim da je ova kampanja dobar nagovještaj promjene kako bismo vratili oprobane metode jer smo uvijek pobjeđivali kada smo u kampanji i van nje bili non-stop sa građanima”, jasan je Raičević.

image

Sa tribine DPS-a u Kolašinu

- DPS

Na sve izrečeno on se nadovezao porukom da se u budućem periodu mora jačati međusobno povjerenje između rukovodstva partije i njenog članstva.

“Jedino nas to kandiduje da jačamo povjerenje sa našim članovima. Promjene kao takve jesu dobre, ali praksa govori da one i nijesu nužno dobre. Svjedoci smo da promjene u Crnoj Gori koje su nas zadesile 2020. godine su malo toga dobrog donijele. Zato sam stava i mišljenja da ne trebamo insistirati na promjenama pošto-poto. Jesmo spremni da unaprjeđujemo ono što nije dobro, ali one ljude koji su godinama unazad posao unutar DPS-a radili na kvalitetan način, moramo zadržati, jer je njihovo iskustvo dragocjeno. Moramo biti jedan tim! Bude li tako, onda ćemo se i brže vratiti na vlast”, zaključio je Raičević.

image

Sa tribine u Kolašinu

- DPS

Okupljeno članstvo u Kolašinu pozdravio je i Elvir Zvrko, kandidat za potpredsjednika DPS-a, koji im se na početku svog izlaganja zahvalio što su sve ovo prethodno vrijeme, kako je ocijenio, bili i ostali stameno i istrajno uz DPS i što na taj način čine da DPS i dalje bude najjači politički činilac u Crnoj Gori.

“Sve što je dobro urađeno u Kolašinu – urađeno je za vrijeme vlast DPS-a. Treba li govoriti koliko je prva dionica auto-puta promijenila perspektivu razvoja Kolašina i kakve zasluge za sve to ima naša partija”, upitao je Zvrko a onda se osvrnuo na aktuelnu situaciju u ovoj opštini:

image

Elvir Zvrko

- DPS

“Ono što je nažalost trenutna situacija, jeste da Kolašin danas ne vode ni gospodin Brajušković, ni gospodin Bulatović ni Marta Šćepanović – ljudi koji bi nastavili da unaprjeđuju Kolašin onako kako su to činili u svojim mandatima. Međutim, kao što imamo slučajnog predsjednika države, tako imamo i slučajnog predsjednika opštine koji ne može rekonstruisati jednu ulicu, a kamoli da uradi neki krupniji infrastrukturni projekat”, rekao je Zvrko.

Na kraju svog obraćanja na današnjoj tribinu u Kolašinu govorio i o samom DPS-u.

“Dok su nam predviđali da ćemo biti zbrisani i da ćemo nestati, mi smo srušili dvije vlade. I to se desilo upravo zaslugama DPS-a. Kako za ove posljednje tri godine, tako i u budućem periodu, bićemo opozicija ovoj štetočinskoj vlasti, sve dok ne sušimo i ovu treću vladu”, poručio je Zvrko.

Na tribini u svojstvu kandidata za potpredsjednika DPS-a govorio je i Abaz Dizdarević. On je okupljene članove partije oslovio saborcima u svim političkim bitkama u ovim, kako je nazvao, turbulentnim vremenima koja će, kako je istakao, svima u Crnoj Gori ostati u ružnom sjećanju.

“U životu nažalost dođu i dese se nevremena, baš kao što je i ovo političko nevrijeme koje živimo u ove posljednjih tri i po godine. Politika koju nam je donijela nova vlast nije ništa drugo osim klerikalizacija, a mi smo borci za jaku i snažnu građanksu Crnu Goru. Zato sam ja u ovoj partiji, jer sa ovim ljudima dijelim iste ideale – jednakosti, razumijevanja, kao i platformu za razvoj Crne Gore”, kazao je Dizdarević.

image

Abaz Dizdarević

- DPS

On se potom osvrnuo i na funkcionisanje i ciljeve u partiji u narednom periodu.

“Vrijeme je da sredimo našu kuću i uredimo sopstveni dom. Zato i sprovodimo ove izbore, na jedan emancipovan način, onako kako to našoj partiji i dolikuje. Generacije političara su dovele do toga da se danas nalazimo na pragu EU. I sa pravom možemo reći da je jedina istinska evropska politika u Crnoj Gori, ona politika za koju se zalaže DPS. Zato moramo što prije doći na vlast, da bismo realizovali ono što su naše ideje. Ovo je prvi korak ka tom ciju, kojim postavljamo nove standarde na političkoj sceni Crne Gore”, zaključio je Abaz Dizdarević.

image

Sa tribine DPS-a u Kolašinu

- DPS
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:03