/ - FOTO: ANDRIJANA DABANOVIć
19/10/2023 u 13:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U vladu će Đeljošaj, Đeka i Dukaj

U Vladi će ministre imati i Demokrate i SNP, međutim imena njihovih ministara javnosti još nijesu saopštena

Lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj biće potpredsjednik 44. Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja. Iz redova albanskih partija u Vladi će poziciju imati i Fatmir Đeka, koji će biti ministar za ljudska i manjinska prava, dok Maraš Dukaj ostaje na čelu resora za javnu upravu, piše RTCG.

Podsjetimo, ranije smo objavili imena budućih ministar iz redova Pokreta Evropa sad. Glavni odbor PES-a je bez glasova protiv potvrdio i predlog mandatara Milojka Spajića za buduće članove 44. Vlade u okviru resora koji po sporazumu pripadaju PES-u.

Za ministra vanjskih poslova predložen je član Predsjedništva PES-a Filip Ivanović, a za ministarku evropskih poslova Maida Gorčević. Za ministarku prosvjete, nauke i inovacija predložena je Anđela Jakšić Stojanović, a za ministra finansija Novica Vuković.

Kandidat za ministra pravde je Andrej Milović, za ministra zdravlja doktor Vojislav Šimun, dok je kandidatkinja za ministarku rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

Kandidat za ministra energetike i rudarstva je dekan Elektrotehničkog fakulteta Saša Mujović, dok je predloženo da Janko Odović pokriva mjesto ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine. Predloženo je da kandidat za ministra saobraćaja i pomorstva bude Filip Radulović.

U Vladi će ministre imati i Demokrate i SNP, međutim imena njihovih ministara javnosti još nijesu saopštena. 

Ostalo je da o svojim odlukama javnost informišu Ujedinjena Crna Gora i CIVIS, ali vjeruje se da je na pomolu stabilna politička većina koja treba da izabere novo rukovodstvo parlamenta i novu vladu.

Portalu RTCG su potvrđene informacije da će sjednica parlamenta biti održana 26. oktobra. Izvor iz nove većine rekao je da će tada biti izabrano rukovovodstvo Skupštine Crne Gore, a potom i nova vlada.

Prema ranijem dogovoru, manjinsku podršku budućoj vladi daće koalicija ZBCG iz čijih redova će biti predsjednik Skupštine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 15:25