ГП УРА / - фото: УРА
05/08/2022 u 18:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

GP URA Erakoviću: Kad doktor promaši dijagnozu

Uskoro će Crna Gora dobiti nezavisne institucije koje će osloboditi nasu državu iz kandži korupcije, praveći od nje istinsko građansko društvo u kom nema “izdajnika” i “patriota”, navode iz GP URA

Zabrinjava vokabular Erakovića, koji odiše ekstremizmom i teorijama zavjere, tražeći “izdajnike” i domaće neprijatelje”, odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje potpredsjednika DPS-a Jevta Erakovića.

Zbog međunarodne javnosti, koja je prinuđena da čita ovakve pamflete, kao i da objasnimo doktoru kojem očigledno politika ne ide -  za deblokadu pravosuđa i borbu protiv zarobljene države u koju nas je dovela njegova partija - potrebni su nam glasovi svih političkih subjekata - i onih s kojim dijelimo spoljno političke prioritete i onih koji imaju drugačije prioritete u odnosu na EU integracije, objašnjavaju iz URA-e.

-  Nakon javno deklarisanog stava svih političkih partija - jasno je bilo koji su koraci za dostizanje broja 54. Ne radi se o bilo kakvoj zavjeri, već o umijeću pregovaranja i komuniciranja jednih s drugima. Da je DPS umio i htio da nas izvuče iz blokade države, u koju smo zapali zbog njega, da se nije bavio nacionalizmom, krvnim zrncima i traženjem “izdajnika” i “neprijatelja” među sopstvenim građanima - imao je prilike da to uradi - navode u saopštenju.

Kako su istakli, ne postoji evropskija agenda od borbe za nezavisno sudstvo i pravosuđe.

- DPS je, nažalost, ubio slobodno pravosuđe. Za GP URA - polovična rješenja nikad nisu bila način rješavanja problema, pa tako i za Ustavni sud, jer znamo gdje su nas takva DPS rješenja dovela. U ćorsokak. Uostalom, članovi DPS bi trebalo malo bolje da komuniciraju među sobom, prije nego izađu u javnost, jer bi ovakav lament nad neizglašavanjem “krnjeg” Ustavnog suda trebali da adresiraju prvo svom predsjedniku partije - on je insistirao na paketu - ističu iz GP URA.

Iz URE napominju da su rješavanjem svih opterećujucih pitanja, pokrenuli politički dijalog i uklonili svaku prepreku za izglašavanjem Ustavnog suda i Sudskog savjeta u punom kapacitetu.

- Uskoro će Crna Gora dobiti nezavisne institucije koje će osloboditi nasu državu iz kandži korupcije, praveći od nje istinsko građansko društvo u kom nema “izdajnika” i “patriota”, a oni koji propagiraju nacionalizam biće politički prevaziđeni i na sreću -  nepotrebni - zaključuju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
10. avgust 2022 20:23