FOTO: URA / - FOTO: URA
02/02/2024 u 11:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Razotkriven plan Milovića da se sudijama koje su dobijali stanove od DPS-a produži mandat

Biće vrlo zanimljivo vidjeti stav i drugih subjekata iz parlamentarne većine po ovom pitanju, s obzirom na to da su gotovo svi predstavnici aktuelne većine imali identičan ili još i radikalniji stav vezan za sudije Ustavnog suda u odnosu na gospodina Milovića, zaključili su iz URA-e

Juče je na sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore razotkriven plan izmjena važećih propisa, kako bi pojedine sudije Ustavnog suda ostale na funkcijama i pored sticanja uslova za starosnu penziju, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

- Nosilac ovog procesa je ministar pravde Andrej Milović, koji smatra da nije dobro da sudije Ustavnog suda idu u penziju sa 65 godina, bez obzira na to da li su te iste sudije od Vlade DPS-a dobijale stanove od 75 ili 90 kvadrata, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su istakli da je riječ je o istom onom Ustavnom sudu i istim onim sudijama za koje je isti Andrej Milović u novembru 2022. godine izjavio: "mi smo uvijek imali partijski Ustavni sud, partijske predsjednike Ustavnog suda i sudije Ustavnog suda koje dominantno služe interesima partija, umjesto da štite Ustav Crne Gore od neustavnih partijskih hajdučija”.

Dodaju da ostaje da se vidi ko je primorao gospodina Milovića da po ko zna koji put pogazi sopstvenu riječ.

- Biće vrlo zanimljivo vidjeti stav i drugih subjekata iz parlamentarne većine po ovom pitanju, s obzirom na to da su gotovo svi predstavnici aktuelne većine imali identičan ili još i radikalniji stav vezan za sudije Ustavnog suda u odnosu na gospodina Milovića, zaključili su iz URA-e.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:27