Ilustracija / Foto: RTCG
07/07/2023 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ustavni sud odbio sve žalbe Vladimira Leposavića

Nosilac liste "Pravda za sve" Vladimir Leposavić prethodno je kazao da je Državna izborna komisija (DIK) opet grubo prekršila Zakon o izboru odbornika i poslanika i opet direktno na štetu građana-birača liste Pravda za sve na rad opštinskih izbornih komisija (OIK) Tivat i Ulcinj

Ustavni sud Crne Gore odbio je sve žalbe izborne liste” Pravda za sve” Vladimira Leposavića na odluke DIK-a kojima su odbijeni njihovi prigovori na rješenja opštinskih izbornih komisija u pet opština.

Ustavni sud u sastavu: predsjednik Budimir Šćepanović i sudije - Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Momirka Tešić jednoglasno je odbio sve žalbe koje su izjavljene, saopšteno je iz Ustavnog suda.

Kako navode, Ustavni sud je jednoglasno u predmetu 21/23, donio Odluku o odbijanju žalbe kandidata Ivana Vukićevića za poslanika izborne liste „PRAVDA ZA SVE- dr Vladimir Leposavić, izjavljene protiv Rješenja Državne izborne komisije, broj 827/3, od 19. juna 2023. godine.

Takođe, odbijene su i žalbe kandidata dr Vladimira Leposavića za poslanika izborne liste „PRAVDA ZA SVE“,  izjavljene protiv rješenja Državne izborne komisije broj 816/3, od 18. juna 2023. godine, zatim broj 812/3,od 18. juna 2023.godine, kao neosnovane. Ustavni sud obio je Leposavićeve žalbe i na rješenja DRI  broj 818/3, od 18.juna 2023. godine i broj.817/3, od 18. juna 2023. godine, kao neosnovane.

Podsjetimo, nosilac liste "Pravda za sve" Vladimir Leposavić prethodno je kazao da je Državna izborna komisija (DIK) opet grubo prekršila Zakon o izboru odbornika i poslanika i opet direktno na štetu građana-birača liste Pravda za sve na rad opštinskih izbornih komisija (OIK) Tivat i Ulcinj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:10