/ - ALEKSA BEčIć - FOTO: VLADA CG
01/11/2023 u 18:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Bečić: Istorijska šansa za našu generaciju političara

Moja prva poruka je i osnovno načelo kojim ću se voditi u svom radu jeste da niko ne može sam, moćno trebamo jedni druge, naveo je Bečić

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove, kazao je da mu je pripala velika čast i odgovornost preuzimanjem ovih dužnosti.  

Naglasivši važnost pitanja koja obuhvataju ove oblasti, pitanja koja se tiču naše zemlje, njenih građana i budućnosti Crne Gore, Bečić je poručio: "Moja prva poruka je i osnovno načelo kojim ću se voditi u svom radu jeste da niko ne može sam, moćno trebamo jedni druge".

- Vrijeme u kome formiramo ovu Vladu je turbulentno, puno izazova i odgovornosti, posebno u okviru ovlašćenja koje preuzimam. Da radimo zajedno, nikako ne znači da očekujem da svi nosimo isto breme, naprotiv, svjestan sam da moje obaveze nose najveću odgovornost, ali moja prva poruka je poziv na saradnju oko cilja koji smo zajedno zacrtali, a to je da iskorijenimo mafiju u našoj državi, ekonomski osnažimo građanina, te da se moćno suprostavimo sistemskoj korupciji Imamo istorijsku šansu da baš ova generacija, naša generacija političara uvede Crnu Goru u Evropsku uniju i zato želim da se obavežem da sve što budem radio, svaki korak, svaka reforma, svaka neizbježna promjena će biti u funkciji ubrzanog članstva Crne Gore u EU. Vjerujem da smo narod koji zna da se povezuje, da smo shvatili da podjele donose samo siromaštvo i apatiju i korist mafiji. Vrijeme koje živimo zahtijeva drugačiji pogled od našeg i zato ću biti spreman da saslušam i uvažim i različita mišljenja u Vladi i resorima kojima koordiniram‘ poručio je on. 

Konstatujući da svako stručno i utemeljeno mišljenje mora biti saslušano jer jedino tako možemo ostvariti naš cilj a to je izgradnja novog i modernog političkog sistema, potpredsjednik Bečić je istakao da su iskustva onih zemalja koji su uspješno odradili ono što nas čeka biti dobrodošla, jer, kako kaže, ‘‘ želim da gradimo prijateljstva i da se stručno povezujemo i van granica naše zemlje‘‘, zaključio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:16