/ - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
02/08/2023 u 13:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović i Timonije: Nastaviti odličnu saradnju

Ministar Vojinović se zahvalio na izuzetnoj saradnji ambasadoru Timonijeu i naglasio da je njegovo prisustvo u Crnoj Gori bilo od velikog značaja u svakom smislu, kako u diplomatskom tako i na polju razvoja odnosa u oblasti obrazovanja

Ministar prosvjete Miomir Vojinović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora  Francuske  Kristijana Timonijea.

Ministar Vojinović i ambasador Timonije su tokom prijatnog razgovora izrazili nadu da će se nastaviti odlična saradnja između Ministarstva prosvjete i Ambasade Francuske, tj. Timonijeovog nasljednika na toj funkciji.

- Ambasador Timonije je naglasio da saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo,  prvenstveno sklapanjem novih sporazuma u oblasti obrazovanja  i izrazio  želju da se status Crne Gore u oblasti obrazovanja unaprijedi i u međunarodnim inicijativama. Francuska ambasada će nastaviti da ulaže napore u afirmaciji učenja francuskog kao drugog stranog jezika u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori- navodi se u saopštenju.

Ministar Vojinović se zahvalio na izuzetnoj saradnji ambasadoru Timonijeu i naglasio da je njegovo prisustvo  u Crnoj Gori bilo od velikog značaja u svakom smislu, kako u diplomatskom tako i na polju razvoja odnosa u oblasti obrazovanja.

- Dosadašnju saradnju Ministarstva prosvjete i Ambasade Republike Francuske, ministar Vojinović  je nazvao primjerom kako treba sarađivati na obostranu korist i zadovoljstvo i izrazio uvjerenje da će se saradnja nastaviti u tom pravcu, u  spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:10