Вучуровић  / Фото: Иван Петровић Ипе
31/07/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ тражи смјену Бечића: Сачувао је Катнића на врху тужилаштва

ДФ ће знати да одговори на ову класичну опструкцију за коју лидер Демократа сноси највећу одговорност, поручује функционер ДФ-а Јован Вучуровић

Предсједник Скупштине Алекса Бечић је заслужио да буде смијењен због кршења пословника и незаказивања сједнице скупштине, и поред потписа 27 посланика, а и због тога што је сачувао Миливоја Kатнића на врху тужилаштва, казао је функционер ДФ-а Јован Вучуровић. 

- Врло је просто: онај који се противи изгласавању новог тужилачког савјета, тај подржава криминал Мила Ђукановића и Миливоја Kатнића. Овдје мислим и на политичке структуре и на поједине амбасадоре који су се протеклих дана отворено мијешали у унутрашње ствари Црне Горе и били гласни у одбрани корумпираног тужилаштва- додаје он. 

Он тврди да је актуелно тужилаштво је било препознато и од ДФ, и од Демократа, и од Грађанског покрета УРА као партијска институција која штити режим Ђукановића и његове криминалце и тајкуне.

- Јавност треба да суди о томе зашто се спречавају промјене након којих би тек могли да причамо о томе да смо на путу слободе и демократије. Годинама смо се борили да се промијени режим, и када је дошло вријеме његове демонтаже, појаве се политичке структуре које спречавају главну реформу- реформу у тужилаштву, а којима су пуна уста била приче о реформама- наводи Вучуровић. 

Поручио је да ће ДФ знати да одговори на ову класичну опструкцију за коју највећу одговорност, како тврди, сноси првенствено Бечић.

- Не знамо који су прави мотиви да Демократе буду против свих који желе да се изгласа нови Тужилачки савјет, али понављамо да тим чином спашавају од смјене Миливоја Kатнића и све оне због којих је тужилаштво деценијама означено као партијска институција која је под директном контролом Мила Ђукановића. Да ли неко у руководству Демократа има страх од Kатнића и његове фиоке и да ли је уцијењен, мање је битно у поређењу са штетом која је направљена, јер грађани сигурно нису очекивали да скоро годину дана након избора на челна мјеста у тужилаштву и судству имамо познате слуге ДПС. Углавном, разлози које Демократе помињу као мотив да не гласају су смијешни и само су изговор, јер Бечићу није ваљао Никола Булатовић, један од најбољих адвоката, а ваља му један Миливоје Kатнић- закључио је Вучуровић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:16