/ - A.H.G
11/09/2023 u 20:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vukić: Sazvati hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Kaže da je jasno da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije očito želi zaustaviti na svakom koraku

Sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP-a Dragan Vukić tražio je od ministra pravde Marka Kovača i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da predlože sazivanje hitne sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost kako bi se sto hitnije otkrili počinioci ali i nalogodavci obijanja depoa Višeg suda u Podgorici.

Vukić je pozvao sve nadležne institucije nadležne za sprovođenje svih potrebnih istražnih radnji, kako bi se rasvijetlio ovaj ni malo slučajni događaj.

- Skandalozno i zabrinjavajuće da je obijen depo Viseg suda u Podgorici, te i da postoje indicije da su pokradeni materijalni dokazi, koji su čuvani za dokazivanje teških krivicnih djela, uključujući trgovinu i zaplenu droge. Što se može desiti u Crnoj Gori ne moze ni u jednoj evropskoj zemlji. Zato smo ovdje gdje jesmo, svih ovih godina u predvorju Evropske unije, čekajući ulaznicu - ocijenio je Vukić.

Kaže da je jasno da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije očito želi zaustaviti na svakom koraku.

"Kao i pokušaj prikazivanja institucija sistema nemoćnim, gdje se može sumnjati da još uvijek postoji podrška iz unutrašnjosti sistema, što pokazuje koliko je involviranosti kriminalnih grupa", ocijenio je Vukić.


Kovač: Depo obijen i pored video nadzora, nužna hitna istraga

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:24