/ IVAN PETROVIC-IPE
02/11/2022 u 19:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović Stanković: Ako treba i na ulicu sa građanima

Vuksanović-Stanković je ocijenila da je usvajanje izmjena Zakona o predsjedniku pravno nasilje te da Crna Gora ulazi u zonu anarhije

Na političkoj sceni Crne Gore trenutno imamo rušenje države, a na to, zajedno sa građanima, treba da odgovorimo svim demokratskim sredstvima, poručila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković, gostujući u emisiji "Tema" Televizije E.

- Situacija je veoma teška. Potpuno razumijem gnijev građana koji pozivaju da se izađe na ulice i protestuje, jer su i protesti odgovor na ovakvo ustavno nasilje u Crnoj Gori i jedan od vidova legitimne borbe. Smatram da na ovakvo urušavanje sistema institucija države treba da odgovorimo svim demokratskim sredstvima, zajedno sa građanima koji vole ovu državu - to mogu biti protesti, krivične prijave...Mi smo sa građanima uvijek, i u Parlamentu i van Parlamante - i na ulici ako treba. Uvijek sam bila sa građanima na protestima, da podrži svaku inicijativu, i to ću uraditi i ubuduće, tako da ćemo vidjeti u kom će pravcu dalje teći naš vid demokratske borbe za institucije države kako bismo sačuvali biće Crne Gore - kazala je ona.

Vuksanović Stanković: Krivična prijava protiv Đurović jedan od načina borbe protiv kršenja Ustava

Vuksanović-Stanković je ocijenila da je usvajanje izmjena Zakona o predsjedniku pravno nasilje te da Crna Gora ulazi u zonu anarhije.

- Sve ovo upućuje na potpuno bezvlašće. Ovdje je dovoljno da imate 41. poslanika, bilo da je u skladu sa Ustavom ili nije, sve može da prođe. Kad tome dodate da ne funkcioniše nijedna institucija u ovom sistemu - onda su jedini izlaz iz ove krize vanredni parlamentarni izbori. Sa druge strane, vidimo da DF i njihovi sateliti, u vidu Ure i SNP-a, žele pošto-poto da održe ovakvo faktičko stanje - zato što su se prepali od izbora - kazala je poslanica SDP-a.

Vuksanović-Stanković dodaje i da se te stranke boje s razlogom - jer će na tim izborima i da izgube.

- Žele da guraju ovakav haos u institucijama do 2024. Zašto? Zato da bi bacili Crnu Goru na koljena i da bi izvršili zadatke koje je postavio Aleksandar Vučić, a to su zadaci koji su suprotstavljeni nacionalnim interesima Crne Gore - navela je ona.

image
IVAN PETROVIC-IPE


Vuksanović Stanković: Ja sam Milu stala na crtu i kad sam bila s njim u koaliciji

Ona smatra da je cilj onih koji trenutno sprovode pravno nasilje je da se pokaže da je Crna Gora pala na koljena i da nije sposobna da ima institucije sistema i da bude država.

- I što treba da bude odgovor na to? Neće nas Evropa toliko čekati. Vi nećete u Evropu, institucije sistema ne funkcionišu i što se pred nama otvara? Otvoreni iliti zatvoreni Balkan- kaže Vuksanović-Stanković.

Na pitanje je li bojkot Parlamenta način da se odgovori na trenutnu političku situaciju, poslanica SDP-a kaže da niko od njih ne može očekivati da se danas vrate u Parlament kao da se sinoć nije desilo ništa.

- Kakav će biti naš vid dalje borbe, o tome ćemo se dogovarati i usaglašavati narednih dana - poručila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:00