Nikola Zirojević / SD
29/02/2024 u 12:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zirojević: Nova inicijativa za saslušanje ministra Ivanovića

Kada je posrijedi interpelacije za smjenu ministra pravde Andreja Milovića koju je URA poslala Zirojević je rekao da je neće potpisati, pogotovo što dolazi iz njihovih redova

Socijaldemokrate će podnijeti još jednu inicijativu za saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, poručeno je na konferenciji za medije te partije. Poslanik SD-a Nikola Zirojević komentarišući posjetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i isticanje trobojke, podsjetio je da je BiH uputila protestnu notu Crnoj Gori jer nije bilo istaknuta zastava BiH. 

- Prilikom ove posjete izrečene su jasne ocjene o stvaranju srpskog sveta. Ministar vanjskih poslova je bio dužan da se oglasi ovim povodom i da jasno kaže da ono što je predsjednik Skupštine Andrija Mandić demonstrirao prilikom posjete Dodika nije stav Vlade, kazao je Zirojević.

Iz te partije smatraju da je Filip Ivanović bio dužan da se obrati ovim povodom i da se izvini BIH.

- Drugi razlog za inicijativu je izjava ambasadora Srbije koji je rekao da nema te sile koji jedan narod može razdvojiti i da se granice mijenjaju. Ovo je opasna izjava kojim on kaže da se granice mogu brisati i kojom negira crnogorski identitet, rekao je Zirojević.

Kada je posrijedi interpelacije za smjenu ministra pravde Andreja Milovića koju je URA poslala Zirojević je rekao da je neće potpisati, pogotovo što dolazi iz njihovih redova, prenosi Mediabiro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:37