Данијел Живковић / -р д
16/06/2021 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живковић: Ванредним изборима против даљег пропадања Црне Горе

Истакао је да су повучени амандмани који су прошли без Законодавног одбора, наводећи да амандмани ДПС-а нису разматрани

Посланик Демократске партије социјалиста ДПС Данијел Живковић је, коментаришући усвојени Закон о раду, казао да је једино рјешење расписивање ванредних парламентарних изборима, како би се спријечило даље пропадање Црне Горе.

Он је рекао да Измјене и допуне Закона о раду имају за циљ реваншизам према једном човјеку у систему, а да се владајућа већина њим реванширала грађанима Црне Горе.

Живковић је подсјетио да је Закон усвојен без прегледа фискалног утицаја на буџет и економски систем Црне Горе.

Истакао је да су повучени амандмани који су прошли без Законодавног одбора, наводећи да амандмани ДПС-а нису разматрани.

Живковић је истакао да Законодавни одбор није размтрао амандмане посланика ДФ-а.

-Ово довољно говори какве су намјере владајуће већине, које комплексе лијече раванширањем људима у систему чиме намјеравају да нанесу велике посљедице. Кључно је да су законским рјешење са тржишта рада покушали да уклоне велики број радно-способних људи- додао је Живковић.

Поставља се питање, наводи он, шта ће се радити са људима која су добила рјешења о престанку рада по сили закона.

-Једино рјешење су ванредни парламентарни изборима на којима би одмјерили снаге како бисмо спријечили да Црна Гора крене путем пропадања- поручио је Живковић.

На питање да ли ће посланици Демократске партије социјалиста присуствовати сјутрашњем гласању у Парламенту о разрјешењу министра правде и људских и мањинских права Владимира Лепосавића, Живковић је рекао да ће одлука бити саопштена ускоро.

-Пред нама је динамичан дан, до сјутра ћете добити одговор да ли ће ДПС бити присутан на гласању за смјену Лепосавица-рекао је он.

Ова Влада, према његовим ријечима, нема већину, нити подршку.

-Ова Влада више нема подршку владајуће већине, то више не зависи од онога што ће се десити поводом разрјешења Лепосавића. Одавно не функционишу односи између представника владајуће већине и сигуран сам да ћемо врло брзо доћи у позицију расписивања парламентарних избора"-закључио је Живковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 21:17