/ - SRDJAN BOLJEVIC
31/08/2022 u 20:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate o Jokoviću: Uzmite mu mikrofon, sije mržnju i drzak je

Pozivamo sve medije da osude ovakvu skandaloznu izjavu mizernog predsjednika SNP-a, poručili su iz Bečićeve partije

Iz Kluba Demokrata reagovali su na izjavu lidera SNP-a Vladimira Jokovića koji je u intervjuu za Srpsku Tv kazao "da se neostvarenim ljudima ne može dati da obavljaju vlast", aludirajući na poslanički klub Demokrata. 

Jokovićeva izjava izazvala buru u javnosti: Više ja i Dado Šćekić imamo djece nego cijeli klub Demokrata

U televizijskom gostovanju Joković je, između ostalog, kazao da se ne može glasati za nekoga ko nema svoju djecu.

Saopštenje partije na čijem je čelu Aleksa Bečić prenosimo u cjelosti: 

Riječi koje je, sada već, po cirkusu poznati potpredsjednik nelegitimne odlazeće Vlade izgovorio u pokušaju obračuna sa poslanicama i poslanicima Demokratske Crne Gore, koje sadrže elemente diskriminacije, mizoginije, ali i čistog fašizma, zaslužuju najoštriju osudu ukupne domaće i međunarodne javnosti.

Ako je nekome promaklo, ono što je Joković, očigledno nesvjestan svoje nesvijesti izjavio, graniči se sa govorom mržnje. “Ne možete vi glasati za nekoga da vodi vašu djecu koji nema svoje djece, ni kučeta ni mačeta. Više ja i potpredsjednik SNP-a Dado Šćekić imamo djece, nego cijeli poslanički klub Demokrata”, izjavio je daleko najnepopularniji predsjednik SNPa u njenoj istoriji. I nije se tu zaustavio, već je na opasku voditelja emisije u kojoj je učestvovao da su “oni mlađi – nisu još stigli”, predsjednik SNP-a ispoljio je dodatnu stupidnost, riječima: “Nisu svi mlađi, ima ih i starijih od mene”.

Kako bi javnosti bilo jasno šta je zapravo izjavio stupidni i drski Joković, koji sa malih ekrana, u svojstvu potpredsjednika odlazeće Vlade, sije mržnju i prosipa najogavnije bljuvotine, koje bi i u srednjem vijeku bile skandalozne, valja istaći da je njegova izjava i direktan napad na jednu ženu, odnosno uvreda za jedinu poslanicu Demokrata koja nema djecu, njegovu nekadašnju koleginicu iz skupštinskih klupa, dr Tamaru Vujović. 

Da stvar bude gora, ono što je izjavio nesrećni Joković predstavlja najbrutalnije kršenje ljudskih prava i osnovnih sloboda, u koje spada i pravo žene da odlučuje o svom tijelu i svojoj budućnosti.

Dodatno, u samo jednoj ogavnoj rečenici, on je uspio da se naruga svima onima koji ne mogu da imaju djecu, te da ih predstavi kao nepodobne da obavljaju odgovorne državne funkcije.

Da li je svjestan Joković da je ovim riječima diskvalifikovao svog još malo premijera Abazovića, koji nema djece, i poručio mu da ne može da vodi državu? Ne bismo rekli.

Stoga, i ranije smo istakli – uzmite mu mikrofon! I za njegovo dobro i zarad mentalnog zdravlja cijele nacije. Uostalom, nije mu ovo prvi put da ima sramne izlete prema poslanicama Demokrata – sjetimo se samo kako je u jednoj skupštinskoj raspravi, u kojoj ga je poslanica Zdenka Popović podsjetila na tri krupne neistine koje je izgovorio, upravo Joković poslanici Popović, nesposoban da se suprotstavi njenim nepobitnim dokazima i argumentima, uz pakostan osmijeh, uputio poziv da “izađe na tržište”.

Zbog svega navedenog, pozivamo sve medije, nevladine organizacije, subjekte kojima je zaštita ljudskih prava u opisu posla, kao i ukupnu javnost da osudi ovakvu skandaloznu izjavu mizernog predsjednika SNP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:14