/ - фото: интернет
03/05/2023 u 18:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Google sprema novi pretraživač, evo šta će ponuditi

Kompanija je eksperimentisala i sa funkcijom koja bi ljudima omogućila traženje muzike pomoću četbota

Suočen sa žestokom konkurencijom Microsofta i OpenAI-ja, Google navodno radi na "sasvim novom" pretraživaču koji će pokretati vještačka inteligencija, piše ICT Business.

Prema navodima Njujork tajmsa, Google je u ranoj fazi stvaranja usluge pretraživanja koja će pokušati da predvidi šta želite od nje u nadi da će ponuditi "znatno više personalizovano iskustvo". Projekt nema "jasan raspored". Međutim, od ranije se zna da Google razvija paket novih AI funkcija pod nazivom "Magi" za postojeći pretraživač.

Među tim funkcijama je četbot koji može da odgovori na pitanja o softverskom inženjeringu i generiše djelove koda. Kompanija je eksperimentisala i sa funkcijom koja bi ljudima omogućila traženje muzike pomoću četbota. Prema navodima, više od 160 ljudi radi na ovom projektu.

Ostali novi dodaci "u različitim fazama razvoja" uključuju Chrome funkciju pod nazivom "Searchalong". To bi omogućilo četbotu da skenira veb stranicu koju čitate kako bi ponudio kontekstualne informacije.

Na primjer, ako tražite mjesto da odsednete na Airbnbu, možete zatražiti od chatbota da vam kaže šta da posJetite i radite u blizini planiranog smještaja. "GIFI" i "Tivoli Tutor", još jedan par eksperimentalnih funkcija, omogućiće korisnicima da podstaknu Google Image Search da generiše slike i da razgovaraju sa četbotom kako bi naučili novi jezik.

Bitno je napomenuti da su mnoge od ovih funkcija koje je Google ili demonstrirao u prošlosti ili postoje na drugim platformama poput Duolinga. Generisanje slika već je dostupno unutar Slides.

(b92)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 16:17