/ - SHUTTERSTOCK
09/05/2023 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mask uklanja neaktivne naloge sa Tvitera

Otkako je kupio platformu krajem oktobra za 44 milijarde dolara, američki milijarder je najavio masovna otpuštanja i promjene

Ilon Mask je u ponedjeljak najavio da će s Tvitera ukloniti sve naloge koji su već nekoliko godina neaktivni, uz objašnjenje da mu je cilj da unaprijedi platformu.

Prema politici Tvitera, korisnici treba da se prijave na svoj nalog najmanje jednom mjesečno kako bi izbjegli trajno uklanjanje zbog duže neaktivnosti.

-Uklanjamo naloge koji nisu bili aktivni godinama, tako da ćete vjerovatno primijetiti da vam broj pratilaca opada- upozorio je šef društvene mreže u tvitu.

Otkako je kupio platformu krajem oktobra za 44 milijarde dolara, američki milijarder je najavio masovna otpuštanja i promjene. Analitičari kažu da su mnogi oglašivači napustili sajt i aplikaciju, a nova formula za pretplatu na „Twitter Blue“ nije dovoljna da nadoknadi toliki gubitak prihoda.

Mađutim, šef Tesle i Spejseksa nastavlja da ostvaruje svoj plan, ohrabren povratnim informacijama koje dobija od korisnika.

-Naporno radimo na tome da Tviter bude što interesantniji… Kako se danas može porediti sa prije šest mjeseci?- pitao je on u anketi održanoj u nedjelju.

Oko 46 odsto od 1,5 miliona koji su glasali odgovorilo je „bolje“, a 38 odsto „gore“. Prema podacima istraživačke kompanije „Insajder Intelidžens“, prihodi Tvitera će ove godine pasti za još 28% jer „oglašivači ne vjeruju Masku“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:58