/ - FOTO: PRINTSCREEN
17/12/2023 u 09:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Napravljena prva mikrotalasna torba

Torba je napravljena od inovativne tkanine koju je razvila japanska kompanija Sanki Consys

Ako ste u pokretu, kancelariji, pikniku a nemate načina da zagrijete ručak, naručite topli obrok, ohladite piće. Tu je za vas prva na svijetu mikrotalasna torba “Willcook”.

Ovaj neobičan izum dolazi nam iz Japana, mikrotalasna torba ima ime Willtex “Willcook” i izgleda kao moderna torba za laptop, ali je zapravo napravljena od provodljive tkanine koja omogućava korisniku da zagrije unutrašnjost sve do nevjerovatnih 250 stepeni Celzijusa.!

Torba je napravljena od inovativne tkanine koju je razvila japanska kompanija Sanki Consys Co. Ltd.

Mikrotalasna torba Willtex ‘Willcook’ torba izgleda kao vaša prosječna torba za laptop, ali može da zagrije sve što stavite unutra do temperature od 80 stepeni Celzijusa za samo 5 minuta. Sama torba je teška samo 160 grama, dok je punjiva baterija koja je napaja torbu teška je dodatnih 120 grama.

Ono što čini mikrotalasnu Villcook torbu rernom je rastezljiva tkanina koja stvara toplotu samo crpeći energiju iz baterije.

Unutrašnjost mikrotalasne torbe pećnice “Villcook” torbe dostiže 80°C za 5 minuta nakon uključivanja, ali korisnici mogu podesiti temperaturu između 40°C i 250°C putem aplikacije za pametne telefone pod nazivom Hotopia. Baterija za torbu može da traje 8 sati sa punom baterijom.

Izolaciona svojstva njegove inovativne tkanine takođe čine Villtek Villcook torbu odličnom za održavanje pića hladnim tokom leta. Tako da na primer pivo koje stoji na temperaturi od 4-8 °C u torbi,može da ostane hladno od 2- 3 sata, prenosi portal “Zanimljivosti dana”.

Cijena same torbe nije ni toliko velika 23,000 jena (162 američka dolara) a baterije 45 dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:21