Tik Tok / -EPA
09/04/2024 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

TikTok razvija suparnika Instagramu

Nakon dominacije na tržištu video sadržaja, TikTok razvija aplikaciju za dijeljenje fotografija koja bi se mogla zvati TikTok Notes

Aplikacija za dijeljenje fotografija koju razvija TikTok, koja bi trebalo da konkuriše Instagramu, mogla bi se zvati TikTok Notes, prema snimcima ekrana koje su objavili korisnici. TikTok je takođe potvrdio da se aplikacija razvija.

Posljednjih nekoliko dana, korisnici TikToka dobivaju pop-up obavijesti o novoj aplikaciji TikTok Notes za dijeljenje fotografija.

Obavijest kaže da firma uskoro lansira "novu aplikaciju za objavljivanje fotografija" nazvanu TikTok Notes i da će se postojeće objave fotografija korisnika dijeliti na toj aplikaciji. Korisnici mogu odabrati i ne dijeliti svoje objave slika na novoj aplikaciji.

TikTok je potvrdio da radi na aplikaciji, ali je naglasio da ona još nije dostupna.

-Kao dio naše stalne predanosti inoviranju TikTok iskustva, istražujemo načine kako osnažiti našu zajednicu da stvara i dijeli svoju kreativnost s fotografijama i tekstom u posebnom prostoru za te formate - rekao je pi ar TikToka za portal TechCrunch.

Prošlog mjeseca, kod i jezik pronađeni u TikTok APK datoteci - instalacijskom formatu datoteke za Android - sugerirali su da firma radi na pokretanju aplikacije za dijeljenje fotografija pod nazivom TikTok Photos.

Međutim, najnovije obavijesti unutar TikToka sugerišu da bi firma mogla razmatrati drugo ime za aplikaciju.

TikTok i Meta žestoko se takmiče za prostor društvenih medija. Dok aplikacija u vlasništvu ByteDancea priprema lansiranje aplikacije vezane uz dijeljenje fotografija, Meta je predstavila vertikalni video player za Facebook.

TikTok takođe eksperimentiše s različitim formatima poput 30-minutnih videozapisa i čak tekstualnih objava poput X i Threads.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:43