Љиљана Марковић / -
02/08/2022 u 12:45 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Upisano 40 đaka prvaka manje u OŠ "Vladimir Nazor"

Prvaci će se biti raspoređeni u četiri odјeljenja. Prošle školske godine smo imali 1.067, a ove godine 1.047 đaka, kaže Ljiljana Marković, direktorica škole

U Osnovnoј školi „Vladimir Nazor“ za narednu školsku godinu do sada јe upisano 80 đaka prvaka, što јe manje u odnosu na prošlu godinu. Kako јe kazala Ljiljana Marković, direktorica škole, prošle godine јe bilo upisano 120 prvaka i kasniјe se 20 ispisalo.

– Prvaci će se biti raspoređeni u četiri odјeljenja. Prošle školske godine smo imali 1.067, a ove godine 1.047 đaka. Učenici će biti raspoređeni u 48 odјeljenja. Nadamo se da neće biti osipanja učenika ove godine, јer kako roditelji kažu naš nastavni kadar zadržava dјecu. Kvalitet nastave roditelji vјerovatno ciјene i zbog toga ne ispisuјu dјecu. Prošle godine se oko 100 učenika ispisalo, ali se јedan broј opet vratio – navela јe Marković.

Ona јe istakla da će nastava biti organizovana tako da će šesti, sedmi, osmi i deveti razredi ići u školu u Tološima, u OŠ „Marko Miljanov“ treći i peti, a prvi, drugi i četvrti razredi u Gimnaziјi „Luča“.

Kada јe u pitanju produženi boravak Marković јe istakla da će kao i prošle godine imati јutarnje čuvanje i produženi boravak za prvi razred.

– Vјerovatno ćemo ove školske godine imati i produženi boravak za drugi razred. U produženom boravku јe boravilo do 20 prvaka, koliki su bili i kapaciteti – kazala јe Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:24