Papa Franjo / - FOTO: EPA-EFE
25/12/2023 u 09:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Papa Franjo: Naša srca su u Vitlejemu, oružje sprečava Isusa da nađe mjesto u svijetu

Dok oni koji vrše vlast nastoje da zauzmu svoje mjesto sa velikanima istorije, kralj iistorije bira put

Papa Franjo predvodio je misu ponoćku u bazilici Svetog Petra u Vatikanu, kada je uputio je emotivnu poruku kako vjernicima tako i cijelom svijetu.

U svom govoru, na početku obraćanja, papa se osvrnuo na suštinu vjere.

- Dok car broji stanovnike svijeta, Bog ulazi u njega gotovo krišom. Dok oni koji vrše vlast nastoje da zauzmu svoje mjesto sa velikanima istorije, kralj iistorije bira put. Niko od moćnih ne primjećuje ga. Samo nekoliko pastira koji su potisnuti na margine društva - rekao je papa.

Carev "popis cijele zemlje", kako je rekao papa, na taj način manifestuje ljudsku karakteristiku koja se provlači kroz istoriju - potraga za moći, slavom, uspjehom, brojevima.

- Svijet je opsjednut uspjesima. Međutim, postoji alternativa ovom pristupu. Isus je Bog inkarnacije. On ne eliminiše nepravdu odozgo pokazivanjem moći, nego odozdo, pokazivanjem ljubavi. On ne izbija na scenu s neograničenom snagom, već se spušta u uske okvire naših života - poručio je.

Na kraju svog govora, papa Franjo se osvrnuo i na rat u Svetoj zemlji.

- Večeras, naša srca su u Vitlejemu, gdje je car mira još jednom odbačen uzaludnom logikom rata, sukobom oružja koji ga i danas sprečava da nađe mjesta u svijetu - zaključio je papa Franjo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PAPA FRANJOBOŽIĆ
07. maj 2024 14:18