/ - SRDJAN BOLJEVIC
05/01/2024 u 14:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Porfirije: Ne brani se Kosovo na Jutjubu i Tviteru

Kako je kazao, mira nema bez duhovnog mira.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, trećeg dana posjete Kosovu i Metohiji obišao je manastir Visoki Dečani, gdje su ga dočekali iguman manastira otac Sava i vladika raško-prizrenski Teodosije, i poručio da je mir duhovna kategorija i da se Kosovo brani, prije svega, činjenjem dobrih djela.

Nakon što se poklonio moštima Stefana Dečanskog, patrijarh Porfirije je okupljenim vjernicima poručio da je mir duhovna kategorija i da zato ima i duhovnu vrijednost.

- Zapamtite, ne brani se ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Kosovo na Jutjubu i Tviteru, nego dođi i vidi, ponesi dio krsta i dio muke, podijeli ono dobro što imaš dobro, neka ti rame bude spremno da se nasloni neka glava koja je umorna, a onda će, kad zatreba i tebi i bilo kome drugom, Bog učiniti da i mi imamo i mir i ljubav - rekao je patrijarh Porfirije u manastiru Visoki Dečani.

Kako je kazao, mira nema bez duhovnog mira.

- Bez molitve, bez duhovnog podviga, ne možemo postići ništa. To je preduslov da Bog dejstvuje, da njega prizovemo, da on uzme stvar u svoje ruke - istakao je patrijarh, prenose agencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:44