/ - EPISKOP ATANASIJE
28/09/2023 u 18:32 h
Dan arhivaDan arhiva
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Episkop Atanasije: Odbornici u Pljevljima upisali se u povjesnicu srpske istorije

U saopštenju Episkopije mileševske podsjećaju da je Atanasije juče uputio arhipastirsko pismo narodnim odbornicima skupštine Opštine Pljevlja u kojem ih je pozvao da daju svoj glas kako bi se Sveta Petka ustanovila kao Dan opštine Pljevlja

Episkop mileševski Atanasije saopštio je danas da su se odbornici u Pljevljima danas glasom da se Sveta Petka proglasi za Dan opštine upisali u povjesnicu srpske istorije.

U saopštenju Episkopije mileševske podsjećaju da je Atanasije juče uputio arhipastirsko pismo narodnim odbornicima skupštine Opštine Pljevlja u kojem ih je pozvao da daju svoj glas kako bi se Sveta Petka ustanovila kao Dan opštine Pljevlja.

- Naime, ovaj praznik je istorijski utemeljen, jer su Pljevlja na ovaj dan dva puta oslobođena od ropstva: prvi put od Turskog 1912. godine, a drugi put od Austrougarskog 1918. godine. Danas, 28. septembra 2023. godine, održana je sjednica Skupštine opštine Pljevlja i odbornici su većinom glasova izglasali da Sveta Petka, 27. oktobar, bude Dan opštine Pljevlja. - ističe u saopštenju.

Usvojen predlog: Sveta Petka da bude novi Dan opštine Pljevlja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:09