/ EPA-EFE - MAXIM SHIPENKOV
19/02/2023 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Kiril: Pastva u Crnoj Gori izložena napadima neprijateljskih snaga

Patrijarh moskovski i cijele Rusije istakao je ulogu patrijarha srpskog Porfirija u želji da se na mlađe generacije prenesu najvažnije vrijednosti svetosavskog predanja

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril čestitao je patrijarhu srpskom Porfiriju drugu godišnjicu od ustoličenja, zahvalivši mu na, kako je naveo, hrabroj i otvorenoj podršci kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi (UPC), objavljeno je na zvaničnom sajtu Moskovske patrijaršije.

- Hvala Vam na hrabroj i otvorenoj podršci kanonske UPC, na očinskoj brizi za izbjeglice i sve stradale, istakao je patrijarh Kiril.

Patrijarh moskovski i cijele Rusije istakao je ulogu patrijarha srpskog Porfirija u želji da se na mlađe generacije prenesu najvažnije vrijednosti svetosavskog predanja, prenio je „Sputnjik“.

On je istakao brigu srpskog patrijarha za pastvom koja „živi na svetoj zemlji Kosova i Metohije, u Crnoj Gori i na nizu drugih mjesta koja su sada izložena napadima neprijateljskih snaga“.

Ukrajinska pravoslavna crkva pripada Moskovskoj patrijaršiji, dok je Pravoslavna crkva Ukrajine, nezavisna od Rusije, 2019. dobila autokefalnost, ili crkvenu nezavisnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:26