Сека Томичић  / Сека Томичић
17/04/2021 u 18:34 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сека Томичић припрема нови албум: Добра пјесма се слуша вјековима

Ускоро нове традиционалне нумере
Пјевачица Сека Томичић припремила је нови албум са традиционалним изворним нумерама које ће издати за ПГП-РТС.

Она не крије задовољство што ће нови студијски материјал обиловати традиционалним пјесмама из Црне Горе, али и региона.

-Не може се нико похвалити да му је прошла година била сјајна, али ја сам радила на себи и око новог албума наших традиционалних народних пјесама. Уствари, спремала сам се за то јер није лако све то извести заиста. Позвала сам Влада Пановића, шефа Народног орекстра РТС-а који ми је рекао да би комплетан албум морао да се изнесе требала бих да урадим традиционалну народну пјесму која би носила цијели терет тог албума. Инспирација је била једна љубавна прича, забрањена љубав између Анђе и Николе. На крају та љубав и побјеђује зато се и зове "Побјећи ћу, мила мати". Пјесме су већ снимљене за ПГП, тако да се надам да би албум за једно мјесец дана требао и да изађе, додаје Сека.

Сека признаје да је одувијек вољела ту врсту музике, те да су јој се сада остварили снови.

-Ја сам неко ко је с приморја и ко је већином пјевао забавњаке, али ми је негдје у души права народна пјесма која ће да траје и вјековима да се слуша. Увијек сам чезнула за тим да бих то могла да урадим. Морала сам и да се потрудим и чак сам ишла и на школовање гласа да бих могла то да изнесем. Негдје сам вјеровала себи. Вријеме је јако чудно, много је те хиперпродукције, много свега у музици мада те добре пјесме увијек нађу своју путању. Маштала сам о томе да ћу то да урадим и моје жеље се остварују. У дјетинству сам слушала и вољела те пјесме. Сад је дошао прави тренутак кад то могу да изнесем и покажем људима то што волим и жели и што човјек мора да осјети. Ово не може свако да пјева, мора да зна то да изнесе. Мислим да сам ја успјела, сузе су ми пошле на пар пјесама које ће се наци на албуму. Није лако носити се са оваквим стварима, наводи она.

Прво ауторске пјесме па кавери
-Снимила сам кавер хита  са "Можда" са Мином. Питала ме је да урадимо један кавер заједно, та јој се пјесма много свидјела и отишла сам код Сенада Дрешевића да то урадимо. Што се тиче кавера, прво што бих младим пјевацима поручила је да сниме прво своју пјесму, да имају свој печат, а тек касније да сниме кавере. Ипак, прво своју пјесму да би се препознали у томе, каже Сека.


Сека истиче и да пјесма носи лијепу поруку, а то је да инат у љубави треба оставити по страни.

-Пјесма заиста говори о једној животној причи младих људи који су се због неког свог ината разишли беспотребно и то је нека порука да требају да попусте у животу да би та љубав успјела. После тога сам урадила исто цијели албум за Гранд а након тога прошле године за Дан заљубљених сам избацила пјесму "Црно слово" која је у поп варијанти. То је јако лијепа балада, љубавна, додаје Сека.

Kако би што боље донијела изворне пјесме Сека признаје да је морала добро да се спреми. Чак је ишла и на додатне часове усавршавања.

-Радила сам на томе и очекујем кад се ово све заврши да кренемо да радимо и буде нормалан и лијеп живот који сви очекујемо у наредном периоду. Сваком ко воли музику и сцену, ко воли да се појављује и воли народ ово му јако тешко пада. Kонтакт са публиком недостаје сваком од нас, али надам се опет да ћемо се брзо томе вратити, поручује пјевачица.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:59