Kaleen, austrijska predstavnica za Eurosong / -ESC
05/03/2024 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Austrija spremna za Eurosong: "We will rave" uz Kaleen u Malmeu

Autrijska predstavnica će nastupiti u prvom polufinalu

Austrijska predstavnica Kaleen predstavila je svoju ranije najavljenu evrovizijsku pjesmu "We will rave".

Više od mjesec dana nakon što je proglašena za ovogodišnju predstavnicu Austrije, Kaleen je 1. marta tačno u ponoć publici poklonila i svoju evrovizijsku pjesmu "We will rave", sa kojom će se nadmetati u 1. polufinalu 7. maja, u prvoj polovini učesnika, u kojoj je smješten i predstavnik Srbije. Za sada je dostupan samo audio-snimak navedene numere, dok je objava zvaničnog spota odložena na neodređeno vrijeme zbog problema sa producentskom kompanijom iz SAD koja je propustila rok za predaju spota austrijskoj delegaciji.

Osmi put od 2017. austrijski emiter ÖRF držao se internog izbora pjesme i izvođača za Evrosong. Drugu godinu zaredom interni izbor bio je sproveden u formi tajne audicije u sklopu koje je 14 pozvanih izvođača izvelo svoje prijavljene numere pred 25-članim žirijem, sastavljenim od muzičkih stručnjaka i evrovizijskih fanova. Kao najbolji izbor ocijenjena je 29-godišnja pjevačica i plesačica iz Beča Kaleen sa numerom We will rave, koja je premijeru doživela upravo 1. marta u noćnim satima.

Kaleen, rođena 1994. godine, u javni svijet zakoračila je najprije kao plesačica i na tom planu može da se podiči sa 80 prvih nagrada na više od 100 evropskih i svjetskih šampionata u plesu i pet državnih takmičenja. Kao pjevačica publici se predstavila 2021. godine, kada je pod kontrolom svoje diskografske kuće Wifi Records izdala svoj prvi singl, a debitanski album "Stripping Feelings" izdala je septembra prošle godine. Svoj muzički stil definiše kao blistav, samouvjeren i optimističan, a inspiraciju za scenske nastupe nalazi u Kylie Minogue i ranim radovima Britney Spears.

Kaleen je dio Evrovizije još od 2018. godine, kada je plesala na probama i osmišljavala revijalne nastupe na takmičenju u Lisabonu. Godine 2021. je na dječjoj Evroviziji osmislila nastupe za predstavnike Španije i Bugarske, da bi 2022. na istom takmičenju bila kreativni direktor pri španskoj delegaciji i usput režirala cjelokupan nastup. Na prošloj Evroviziji u Liverpulu osmislila je koreografije za predstavnike Gruzije, Austrije, Jermenije i Njemačke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:15