Ladaniva predstavnik Jermenije na Eurosongu / -ESC
13/03/2024 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) I Jermenija spremila putnika za Malme: "Ladaniva" na Eurosong ide sa pjesmom "Jako"

Tekst pjesme potpisuju članovi dueta Žaklin Bagdasarjan i Louis Thomas

Ovogodišnji jermenski predstavnici, članovi dueta "Ladaniva", predstavili su svoju evrovizijsku pjesmu Jako.

Četiri dana nakon prezentacije dueta "Ladaniva" za ovogodišnje jermenske evrovizijske predstavnike, jermenski emiter AMPTV objavio je i njihovu evrovizijsku pjesmu Jako, koja je premijeru doživela na evrovizijskom Jutjub kanalu. Za tekst pjesme pobrinuli su se članovi ovog dueta Žaklin Bagdasarjan i Louis Thomas, koji su bili zaduženi i za kompoziciju sa Audrey Leclerq.

Treću godinu zaredom, jermenski emiter AMPTV opredijelio se za interni odabir pjesme i izvođača za Evrosong. Ovogodišnji izbor pao je na etno-pop duet "Ladaniva", koji sačinjavaju jermenska pjevačica Žaklin Bagdasarjan i francuski multiinstrumentalista Louis Thomas. Otkako su njih dvoje počeli sa zajedničkim djelovanjem, 2019. godine, publiku su naprečac osvojili kombinacijom globalnih etno uticaja i globalnih muzičkih trendova. Imenom starog automobila "Ladaniva" za svoje zajedničko scensko djelovanje, Žaklin i Louis žele da prikažu svoj avanturistički duh i putovanje kroz različite kulture i tradicije. Ono što je zanimljivo jeste da su to ime dali po navedenom automobilu koji su posjedovali njihovi roditelji dok su živeli u Jermeniji i Francuskoj.

Prvim singlom Vay aman, izdatim 2019. godine, izdvojili su se svježim pristupom oplemenjivanja world music muzičkih momenata, a pjesma je postala viralan hit i dospjela do tri miliona pregleda na Jutjubu. Svoj prvi album izdali su 2023. godine, a udarna pjesma sa njega bio je hit Shakar, koji je dostigao 14 miliona pregleda na Jutjubu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:50