Hor Vokalisti / -VUKAJLO IVANOVIć
26/12/2023 u 14:15 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Pod dirigentskom palicom Saše Barjaktarovića: Vokalisti "Konjuh planinom" pokorili region

Pohvale stižu za svaki segment spota – instrumentalnog i vokalnog aranžmana, interpretacije hora, lokacija, fotografije i režije

Od teme pjesme, izvođenja i savršeno uklopljenog hora, preko slike, mjesta, spomenika, do same poruke - obrada pjesme "Konjuh planinom" oduševljava publiku širom regiona.

Svi koji su je jednom čuli nijesu ugasili TV prijemnike, već su dugme podesili na "repeat". Koliko je kristalno čista i jasna slika koja prati svaki kadar toliko je čista tišina spomen obilježja koji ostaju zatečeni snagom pjesme i glasova hora Vokalisti.

Interesovanje svih medija učinilo je "Konjuh planinom" hitom dana na raduji i TV stanicama, a horiste i njihovog vođu Sašu Barjaktarovića, ponosnim na još jedan uspjeh.

Za samo nekoliko dana, bilježi se više od 7.000 pregleda na Jutjub kanalu, što se za ovaj muzički žanr smatra izuzetnim uspjehom, a neprocjenjivi su i "komentari" bolje reći pohvale, koje su iskrene i emotivne. Neko se pronašao u muzici, neko u slici, neko u riječu, ali svi su saglasni da je pjesma oda jednom vremenu koje se ne zaboravlja.

Najveći "krivac" za ovaj uspjeh je idejni tvorac i reditelj spota, a prije svega osnivač i dirigent Vokalista upravo Barjaktarović.

- Bilo mi je najvažnije da publika osjeti našu emociju u spotu. Po divnim komentarima koji pristižu sa svih strana, najviše iz Crne Gore ali i cijelog regiona i šire, izgleda da smo u tome uspjeli. Lijepe riječi upućuju nam za svaki segment spota – instrumentalnog i vokalnog aranžmana, interpretacije hora, lokacija, fotografije i režije, pa dotle da je riječ o do sada najboljem izvođenje ove pjesme. Iskrene pohvale ne štede ni kolege iz svijeta profesionalne muzike, što mi pruža dodatnu satisfakciju. Od svega je ipak važnije što smo uspjeli da prenesemo naša snažna osjećanja i entuzijazam u vezi sa ovim projektom. Definitivno su se isplatile hiljade sati provedenih na probama hora i svim segmentima pripreme i produkcije spota. Ovaj promotivni dio je sada čisto zadovoljstvo - ističe Barjaktarović.

image

Dirigent Saša Barjaktarović

-LUKA BAROVIć

Spot za "Konjuh planinom" hora Vokalisti, nakon tri godine priprema, snimljen je na šest spomenika herojima iz NOB-a u Crnoj Gori. Kompozicija je posvećena husinjskom rudaru Petru Peju Markoviću, koji je izgubio život u 21. godini tokom Drugog svjetskog rata, a stihove je napisao njegov ratni drug Miloš Popović Đurin. Horske dionice je raspisao dirigent, profesor muzike Saša Barjaktarović, a najglasnija podrška su mu bili njegovi slavuji iz hora.

Vokalisti njeguju različite muzičke žanrove, od pop muzike, preko partizanskih do tradicionalnih crnogorskih pjesama. Dirigent Barjaktarović je snimio više spotova sa Vokalistima i drugim horovima koje je vodio u prethodnom periodu. Planovi za 2024. godinu usmjereni su na nastavak započete koncertne sezone koju i Vokalisti i publika željno iščekuju.

 

                                                                              

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:23