Zeljko Joksimovic / -INMAGAZIN/skrinšot
21/12/2023 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Željko Joksimović nakon tri godine sprema novu pjesmu

Iza "1000 žena" staće provjerena fIlmska ekipa

Jedna od najvećih regionalnih zvijezda Željko Joksimović u emisiji "Prvi red" na televiziji K1 ekskluzivno je otkrio sve detalje vezano za novi spot i album koji bi u prvoj polovini naredne godine trebalo da ugleda svetlost dana.

- Osjećam se izuzetno dobro, posebno zbog povratka snimanja spotova nakon dužeg vremena. Sreća je što će mi ovaj spot režirati Lordan Zafranović, uz jednog od najboljih direktora fotografije koje imamo, Gogu Volarevića. Rad sa ovim timom je filmski precizan i strukturiran; njihov život je vrlo definisan, s jasnim terminima i organizacijom. Nema improvizacije, što smatram pravim bogatstvom kada su projekti poput ovog u pitanju - rekao je Željko Joksimović.

Za doček u Mostaru, repriza u Budvi

Željko će za Novu godinu nastupiti u Mostaru, a potom za reprizu nakon sedam godina u Budvi

- Za Novu godinu nastupam u Mostaru napolju, a zatim sam, posle sedam godina, za reprizu opet u Budvi takođe na otvorenom. Kada sam poslednji put nastupao u Budvi, osjetio sam jednu posebnu energiju, čak mislim da sam malo više vina popio pred koncert. Djelovalo je kao da smo napravili privatnu žurku, a bilo je oko trideset hiljada ljudi. Ljudi su primijetili da se ponašamo kao kod kuće i potpuno su nas podržali energetski, tako da smo se zaista proveli odlično. Očekujem da će tako biti i ove godine - kaže Željko.

Otkrio kako je da je uspio da angažuje filmskog reditelja za kreiranje spota za njegovu novu pjesmu, demonstrirajući izuzetnu sposobnost da prenese filmsko iskustvo na polje muzičkih vizuala.

- Ja sam volio da njega i Gogu Volarevića, malo odvojim od filma, na kojem su radili tokom cijelog ljeta. Mislim da će ovaj video klip imati veliku specifičnost u smislu onoga što se čuje u odnosu na ono što se vidi - kaže Željko.

Umjetnik otkriva razlog zbog kojeg je napravio dugu pauzu sa snimanjem albuma.

- Nastupio je period kada sam shvatio da moram da se vratim s dobrim pjesmama, jer sam na koncertima primijetio da publika to veoma cijeni i želi. Pjesme treba pustiti i dati ljudima da procijene hoće li ih slušati ili ne. Mislim da je ova pjesma upravo onakva kakvu treba. Nije prenapregnuta, već oslikava stanje u kojem se čovjek nađe tokom novogodišnjih praznika. Tekst je napisao Braja, s kojim već 25 godina sarađujem. Pored ostalih saradnika na albumu, koji bi trebalo da izađe u prvoj polovini sledeće godine su Aleksandra Milutinović, Miloš Roganović, Tonči Huljić i Vijekoslava. Takođe, nekoliko pjesama sam uradio ja i Aleksandra Kovač - kaže Željko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:54