/ -JUTJUB/SKRINSOT
02/03/2024 u 10:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Deen otkrio da li će se vratiti na muzičku scenu

Deen se putem video poziva oglasio za domaće medije i otkrio zbog čega se povukao sa muzičke scene i kako izgleda njegov život u Americi

Fuad Backović Deen je početkom dvijehiljaditih obilježio pop scenu, 2004. godine je predstavljao prvi put Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji pjesmom "In the Disco", a samo par godina nakon toga odlučio je da se potpuno povuče sa muzičke scene i preseli u Ameriku.

Deen se putem video poziva oglasio za domaće medije i otkrio zbog čega se povukao sa muzičke scene i kako izgleda njegov život u Americi.

-Odlučio sam da se povučem sa muzičke scene jer me više ništa nije tu fasciniralo i držalo. Ja sam u Milanu studirao, moda je moja velika ljubav, onda sam samo dobio poziv i zelenu kartu i odlučio da promijenim život iz korjena. Dakle tako sam se doselio u Ameriku a ne na način na koji mnogi misle i pišu. Meni je ovdje lijepo, srećan sam i ne namjeravam da se vraćam na muzičku scenu - rekao je Fuad Backović u "Blic danu".

Prije 20 godina se kao ekscentričan i mnogi bi rekli hrabar pojavio na evrovizijskoj sceni pjesmom "In te disco" i ostvario do tada najbolji plasman BiH na ovom festivalu.

-Prije dvadeset godina je moja pjesma na Evroviziji bila jako progresivna i inovativna i bila je veliki rizik, kao i cio nastup taj. To je ujedno bio i najbolji plasman koji je Bosna ikada osvojila, biti u takvoj konkurenciji među prvih deset je uspjeh. Žao mi je sto se zbog političkih previranja Bosna već duže vrijeme ne takmiči na Evroviziji - rekao je Deen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:52