TOM HENKS / -EPA/PAP
19/01/2024 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Legendarne uloge koje je Tom Henks odbio

Pravi izbor u datom trenutku nije uticao na uspjeh odabranih uloga

Jedan od najuspešnijih holivudskih glumaca, Tom Henks je decenijama bio prvi izbor mnogih reditelja. Tokom svoje karijere, Henksu su nuđeni brojni filmski klasici, od kojih su neki upamćeni kao najbolji filmovi svih vremena. Ali zbog zauzetosti ili drugih ličnih razloga, poznati glumac je morao da odbije neke od njih.

Filmovi koje je Tom Henks odbio tokom svoje karijere.

Džeri Megvajer

Prema Kolajderu, uloga Džerija Megvajera, kojeg tumači Tom Kruz, napisana je za Toma Henksa. Kada je počeo da piše scenario za film, reditelj Kameron Krou je zamislio Toma Henksa, koji je u to vrijeme bio zvijezda romantične komedije.

Pošto je proces pisanja scenarija trajao dugo, Henks je imao 40 godina i imao je dva Oskara kada mu je konačno ponuđena uloga, zbog čega je morao da je odbije. Isto tako, poznati glumac u to vrijeme je radio na filmu "To što radiš! Do!".

Bjekstvo iz Šošenka

Pre nego što je Tim Robins preuzeo ulogu Endija Dufrena u Bekstvu iz Šošenka, Tom Henks je bio jedan od glavnih izbora. Ali glumac je odlučio da donese jednu od najvažnijih odluka u svojoj karijeri i odbije ulogu Endija kako bi se posvetio snimanju filma "Forest Gamp", piše Screen Rant.

Ta odluka se isplatila jer mu je Forest Gamp donio drugog Oskara za najboljeg glumca. Isto tako, film je imao ogroman komercijalni uspjeh.

Dan mrmota

Henks je bio prvi izbor za ulogu sebičnog i narcisoidnog Fila Konorsa u komediji Beskrajni dan, ali je odlučio da je odbije kako ne bi pokvario radnju filma gledaocima, piše Collider. Henks je tada igrao likove koji u početku djeluju mrzovoljno ili nervozno, ali se vremenom ispostavi da su dobri ljudi.

"Publika bi sjedjela tamo i čekala da budem dobar, jer uvijek igram dobre likove. Ali Bil Marej je toliko jadan, čak i kada nije pred kamerom, nikad ne znaš šta će se dogoditi s njim", našalio se Henks.

Betmen zauvijek

Tom Henks je bio jedan od prvih izbora za ulogu Betmena u filmu Betmen zauvek iz 1995. godine, piše Uproxx.

Srećom po njega i njegove fanove, Henks je odbio ulogu, koja je potom pripala Valu Kilmeru. Iako je film postigao komercijalni uspjeh, mnogi ga smatraju jednim od najgorih filmova o Betmenu.

Nikson

Tom Henks i Džek Nikolson bili su prvi izbori za ulogu Ričarda Niksona, u biografskom filmu Olivera Stouna.

Prema Mental Flossu, Stoun je prišao Henksu jer je Henks trebalo da glumi u neostvarenom projektu, Strast Ričarda Niksona. Ali nakon što je Henks odbio ulogu, Stoun je ponudio Entoni Hopkinsu, koji je bio nominovan za Oskara za svoju ulogu, prenosi Index.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:40