Severina poslala orvoreno pismo Vrhovnom sudu / -GRAFIT U BEOGRADU/BLACKSAILS_OFFICIAL
25/01/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Severina poslala otvoreno pismo Vrhovnom sudu: Objavila poruke s vještakom

Preplašeni čovjek poželjeo joj je svu sreću, rekavši joj da zna kroz šta prolazi

Severina Vučković poslala je otvoreno pismo Vrhovnom sudu u Hrvatskoj, čijom odlukom joj je u potpunosti oduzeto starateljstvo nad djetetom.

- Dragi Vrhovni sude... Dakle, s obzirom na to da ste javno objavili vašu odluku i to prije nego je meni odluka uručena, javno vam i dogovaram. Ja sam S.V. (a ne S.K. kako ste napisali u odluci). Mama kojoj ste uzeli dijete, kako biste ispravili "neujednačenu sudsku praksu" i "greške u proceduri" u postupku koji je završen prije dvije i po godine. Proceduralna greška se sastoji u tome da je, po vašem mišljenju, sudsko vijeće u postupku za starateljstvo trebalo da sasluša vještake, koji su nalaz pisali gotovo godinu dana (a trebalo je da bude gotov za mjesec dana) - napisala je ona, pa istakla neka imena.

- Znači, oba vještaka, Grošić i Dijanić, koji su, uzgred, zadnji put vidjeli moje dijete prije tri i po godine, nisu usmeno obrazložili svoj nalaz, kažete. Na sud su pozvani. Dijanić se opravdala nalazom da je bolesna, a vještak Grošić da je kognitivno nesposoban. Svoj nedolazak na sud opravdao je, citiram: "Zbog nedostatka kognitivnih i intelektualnih spsobnosti, vezanih upravo za konkretan predmet". Tim riječima doslovno. Pitam se je li možda bio i kognitivno nesposoban kad je radio nalaz ili kad ga je poslao? Ali to je druga tema...

image

Severinino otvoreno pismo Vrhovnom sudu

-SKRINšOT/INSTAGRAM

- Pa da vam pojasnim, Vrhovni sude… Vještak Vladimir Grošić me je u jesen 2021. godine pozvao u park Maksimir u 21 čas, jer on tamo džogira, obrazloživši da ne može da me primi u bolnici. Bila sam prestravljena, ali sam otišla zbog sina. Tada mi je rekao da je zatražio svoje izuzeće iz predmeta, jer su mu prijetili. Rekao je da su mu pretili da će izgubiti posao, da znaju gdje mu starija kćerka studira i da se uplašio za svoje dijete. Spominjao mi je da je Gzim Redžepi upleten u sve i da Gzim i Milan rade zajedno. Rekao mi je da je Milan Popović, citiram: "Psihopata bez mogućnosti liječenja" i da mi želi svu sreću i da zna kroz šta prolazim.

image

Severinino otvoreno pismo Vrhovnom sudu

-SKRINšOT/INSTAGRAM

- Tom prilikom mi je rekao i da su oni ocijenili da dijete treba ići majci tj. meni, ali da Gzim Redžepi ne bi bio srećan zbog toga i da on (vještak) može izgubiti posao. Molila sam ga da se ne izuzima i da odemo zajedno u USKOK da to prijavimo. Rekao je da se boji. Otišla sam u USKOK dan posle s prijateljicom i svedokom Zinkom Bardić i sve im ispričala. U USKOK-u je na ispitivanju to potvrdio i sam vještak Grošić. I onda se nije događalo ništa. I tako mjesecima. Onda se doznalo da je sud odbio izuzeti Grošića i on je na kraju morao napisati vještački nalaz.

- U međuvremenu, krenuo je sudski postupak protiv Gzima Redžepija, a vještak Grošić je na suđenju govorio nešto drugo u odnosu na to što je rekao meni u Maksimiru i na saslušanju u USKOK-u. Čak je spominjao da sam ga u Maksimiru pokušala dirati za kolena. Nikoga to u USKOK-u očito nije ni impresioniralo ni zabrinulo, premda sam tražila da i vještaka terete, jer je nepobitno upleten i jer je očito popustio pritiscima. U strahu za svoje dijete, žrtvovao je moje. Vještak Grošić je sada direktor psihijatrijske bolnice. Čini se da je u međuvremenu otklonio kognitivne i intelektualne nedostatke. - Na dan kada je podignuta optužnica protiv Redžepija, u televizijskim je vijestima njegov advokat Ljubo Pavasović dao izjavu da je "vještak Grošić nepouzdan, jer je dijete prvo odlučio da dodijeli gospođi Vučković, pa se htio izuzeti iz slučaja, a na kraju se odlučio za oca".

image

Severinino otvoreno pismo Vrhovnom sudu

-SKRINšOT/INSTAGRAM

Između se dogodio susret - nagalasila je pjevačica, a tu se nije zaustavila.

- I sad bi, tog i takvog vještaka, kojeg je sudsko vijeće propustilo saslušati, trebalo saslušati. Ali u stvari možda i ne bi, "zavisi", kažete vi u svojoj odluci. Ako sutkinje neće uzimati u obzir nalaz vještaka. Znači, može, a i ne mora… Znači, imamo oca podstrekača, posrednika Gzima Redžepija i izvršitelja Vladimira Grošića. Mislim da se to zove organizovani kriminal. Šta vi mislite, Vrhovni sude? Kako se to zove? Proceduralna pogreška, udruženi kriminal ili korupcija? Vrhovni sude, i što ćemo sad? - stoji u pismu, a stavila je i jedan hešteg "I vi ćete propjevati".

Takođe, obratila se i izvesnom predsjedniku Dobroniću.

- Dragi Vrhovni sude i poštovani dobri gospodine predsjedniče Dobroniću, vidim da ste digli na veb stranicu vaše institucije i razaslali medijima vašu presudu, doduše, kako se to kaže - anonimnu, dakle s inicijalima, čime ste tobože htjeli da zaštitite dijete i stranke u postupku. Kako ste dijete nazvali A.P, pretpostavljam da se ne radi o Andreju Plenkoviću, nego o mom djetetu, pa vas ljubazno molim da pročitate moje otvoreno pismo. Pritom ste nepristojno zaboravili da ja nisam S.K, nego S.V, što je jedna vaša "proceduralna greškica".

P.S. posebno vas molim da obratite pažnju na video prilog (i pogledate ga do kraja!) koji se nalazi na kraju ovih slajdova, a u kojem govori LJ.P.V.

image

Severinino otvoreno pismo Vrhovnom sudu

-SKRINšOT/INSTAGRAM

Propust je, smatra vijeće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što vještaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu, uprkos zahtjevu jedne od stranaka.

- Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještaci usmeno saslušaju na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, nezavisno od toga što se prethodno izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredbi parničnog postupka. Zato je drugostepena presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje - navodi se u odluci, prenosi "Index.hr".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:44