Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović / -FOTO: AMIR HAMZAGIć/NOVA.RS
12/03/2024 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uspjeh filma Jorgovani: Prvih 100 hiljada gledalaca za samo 10 dana

Lice i naličje kinematografije u regionu

Od beogradske svečane premijere na ovogodišnjem FEST-u, kao i nakon prikazivanja po mnogim gradovima u Srbiji i regionu, gdje je dočekan samo sa velikm simpatijama, film "Jorgovani" je samo za 10 dana pogledalo 100.000 gledalaca.

Omiljeni filmski par Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić, zajedno sa fantastičnom autorskom i glumačkom ekipom, iz dana u dan dobijaju samo pozitivne komentare, ali na prvom mjestu od publike koja je sa oduševljenjem prepoznala ovu filmsku priču.

Film "Jorgovani", otkačen i pomalo satiričan film o licu i naličju kinematografije cijelog regiona, pod autorskom palicom reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovljevića donosi priču o Katarini (Sloboda Mićalović) i Igoru (Ivan Bosiljčić) koji se srijeću jedne večeri na dodjeli nagrada za najbolju domaću seriju godine. Pored njih, prisutni su i ostali članovi filmske ekipe, koji nas vode kroz zamršene odnose iz kojih nam postaje jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

U filmu, koji kao producent potpisuje Zoran Janković i Koštnjak film, ostale uloge su povjerene provjerenoj glumačkoj ekipi: Gordanu Kičiću, Mimi Karadžiću, Isidori Janković, Jovanu Jovanoviću, Jani Bjelici, Nebojši Dugaliću, Pavlu Čemerikiću, Nenadu Okanoviću, Vahidu Džankoviću i Petru Vasiljeviću.
Film "Jorgovani"nastavlja redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje regiona, i po mnogim evropskim gradovima, a distribucija filma je povjerena distributerskoj kući Art Vista.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:19