Kolekcija The One Ivane Miranovic / -DAN
26/10/2023 u 21:32 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Somersby Fashion Week Montenegro 33: Modna bajka na crnogorskoj nedjelji mode

Nove kolekcije za sezonu jesen/zima predstavljaju Ivana Miranović, Maja Jokić, Marko Srano, MIlena Vujačić, Natalia Nurbanova, Montana - Montenegro fashion brand i Zvjezdice by Valentina Mitrović

Drugo, ujedno i zavrsno vece crnogorske nedjelje mode "Somersby Fashion Week Montenegro 33" počelo je prikazivanjem prve kolekcije vjenčanica dizajnerke Ivane Miranović. Kolekcija u znaku lotosa pod nazivom "The One" inspirisana je ženom, a dizajnerka je stavila akcenat na ženstvenosti, cvjetanju žene u njenom najljepšem periodu života.

- Svaka žena sebe želi da vidi u nesvakidašnjim vjenčanicama koje je dosad ima priliku da vidi samo u inostranim časopisima. Smatram da Crna Gora treba da ima i takvu ponudu kad već interesovanje postoji - kazala je Miranović.

Kreatorski debi na crnogorskoj nedjelji mode ima Maja Jokić koja je eleganciju, seksipil, najkvalitetnije materijale sa ručno rađenim detaljima utkala u kolekciju "Diva". Opravdano nosi taj naziv jer se u elegantim crvenim, crnim, plavim... haljinama žene osjećaju zaista kao dive. Jokić je godinama kreirala, kako za sebe tako i za sebi bliske prijatelje, koji su bili očarani njenim modelima. Međutim, tek nedavno je odlučila da modelima prišije etiketu sa svojim potpisom. Njene zamisli i ideje je sprovodila u djelo iskusna Olja Petrović, koja je i ovoga puta sašila sve haljine.

– Godinama sam kreirala modele za sebe, svoje prijatelje, ali i za poznanike. Međutim, tek nedavno sam odlučila da na sve ono što uradim stavim svoj potpis. Godinama sarađujem sa Oljom Petrović, koja mi uradi sve modele baš onako kako ja zamislim. Godine saradnje sa njom, koja je profesionalac u svom poslu, dovele su do toga da u trenutku zna šta želim da sašije – ističe Jokić.

Prvi put pred crnogorsku publiku staje italijanski dizajner Marko Strano. Njegova kolekcija predstavlja modnu bajku. Od naziva "Nekeda davno" kao početak bajke, njegova modna priča je mjesto gdje se srijeću muze, vile i princeze. Kreacije su inspirisane trodimenzionalnim vezom sa šljokicama i mrežom u potpunosti napravljenim od svarovski kristala. Haljune su uljepšane ručno urađenim vezom na materijalima satkanim iz Italije. Vez je napravljen tehnikom karakterističnom za Siciliju gdje su dizajnerova djela protagonisti odjeće koju on voli da definiše kao "I Bianchi". Juta, koral, sedef, geometriski dizajni drevne djevojačke prćije ožive u kreacijama koje on donese na pistu.

Nove kolekcije za sezonu jesen/zima na završnoj večeri Somerby Fashion Weeka predstavljaju još i Montana - Montenegro fashion brand, Zvjezdice by Valentina Mitrović, Natalia Nurbanova - NURBAN i Milena Vujačić Atelier.

Muzički gosti na drugoj veceri nedjelje mode su Dolce Hera i Vladana Vučinić koje pretpremijerno predstavljaju novu pjesmu.

Kampanja nedjelje mode i ovog oktobra nosi naziv ‘‘Modom protiv karcinoma dojke‘‘, uz partnerstvo Poliklinike Natal, ambasadorka dobre volje je najcjenjenija regionalna modna dizajnerka Verica Rakočević i to sve sa ciljem da se utiče na svijest naših žena o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja karcinoma dojki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:28